Ce este legea împotriva lenei și de ce aduce tuturor beneficii

Legea împotriva lenei a intrat în vigoare și în vizează pe toți cei apți de muncă, dar care refuză nejustificat un loc de muncă. Dacă nu vrei să muncești, statul îți va lua dreptul la ajutor social.

Ajutoarele sociale vin din contribuțiile oamenilor care muncesc, iar aceștia nu sunt cu nimic mai prejos decât cei care preferă să trăiască din ce dă statul, iar ce au în plus este obținut prin muncă.

Din 22 octombrie, așa-numita Lege împotriva lenei a intrat în vigoare și ar putea, în sfârșit, să micșoreze numărul asistaților social.

“La propunerea Alianţei Liberal Democrate, legea nr. 192/2018 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat a fost adoptată şi a intrat în vigoare astăzi 22 octombrie 2018. Conform datelor statistice oferite de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, în România sunt circa 25.000 de persoane care beneficiază de ajutor social de peste zece ani, fapt care arată că intenţia majorităţii asistaţilor social de a-şi găsi un loc de muncă stabil este aproape de zero”, a transmis Ionel Petre, preşedintele ALDE Dâmboviţa.

Orice persoană aptă de muncă ar trebui să intre în câmpul muncii și să beneficieze de ajutoare sociale doar în anumite situații, așa cum e corect.

„Consider că statul nu trebuie să mai încurajeze comoditatea celor care trăiesc din ajutoarele sociale, ci este imperios să se implice în angajarea acestora. Nu mai putem permite să dăm bani unor oameni care nu vor să muncească, unor oameni care refuză nejustificat o ofertă de muncă sau care refuză să participe la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională. Şi avem suficiente exemple în care primăriile au tăiat din bugetul pentru investiţii pentru a da mai mulţi bani celor care trăiesc din ajutorul statului”, a mai adăugat Ionel Petre.

România are în prezent 400.000 de șomeri și peste un milion de persoane inactive, adică acei români care nici nu lucrează, nici nu merg la școală. Pe Impact s-a mai scris și de ce creșterea salariului minim nu va rezolva această problemă.

Sursa: Mediafax
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI