Leandro Lo a murit după ce a fost împușcat în timpul unui concert. Brazilianul era campionul mondial la jiu-jitsu

Leandro Lo a murit după ce a fost împușcat în timpul unui concert. Brazilianul era campionul mondial la jiu-jitsu
Leandro Lo, multipli campion mondial la jiu-jitsu brazilian, a avut un sfârșit tragic, la doar 33 de ani, chiar în orașul natal

Leandro Lo a murit după ce a fost împușcat în timpul unui concert. O adevărată tragedie a lovit sportul mondial. Unul dintre cei mai mari campioni de jiu-jitsu din istorie, brazilianul Leandro Lo a fost victima unei altercații cu un polițist, în timpul unui concert ce avea loc într-un club din Sao Paulo. Leandro Lo (33 de ani) avea în palmares opt titluri mondiale, ultimul fiind cucerit chiar la începutul acestui an.

Leandro Lo a murit după ce a fost împușcat în timpul unui concert

Leandro Lo a murit după ce a fost împușcat în timpul unui concert. Brazilianul de doar 33 de ani  se afla la un concert în clubul Sirio din Sao Paulo când s-a luat la bătaie cu un alt bărbat. Potrivit unui raport al poliţiei, consultat de presa locală, Leandro Lo a fost abordat de un poliţist care nu se afla în tură în timpul unui concert la Clubul Sirio.

Sportivul se afla cu prietenii săi. Martorii au declarat că poliţistul a făcut gesturi ameninţătoare cu o sticlă la masa unde se afla sportivul, iar acesta l-a imobilizat, apucându-l de braţ pe poliţist şi trântindu-l pe masă. Poliţistul Henrique Otávio Oliveira Velozo ar fi fost separat de sportiv de către martori, moment în care acesta a scos o armă şi l-a împuşcat pe Lo în cap, conform Fox Sports.

Brazilianul era campionul mondial la jiu-jitsu

Leandro Lo a fost dus la spital, dar a fost declarat în moarte cerebrală câteva ore mai târziu. Poliţistul a fugit imediat după împuşcătură şi s-a predat după mai multe ore într-un sediu de Poliţie, mai scrie sursa citată. A fost deschisă o anchetă.

Leandro Lo a dominat sportul pe care-l practica începând cu 2011 şi a fost de 8 ori campion mondial de jiu-jitsu brazilian, ultimul titlu cucerit chiar la începutul acestui an, în California. De asemenea, a câștigat de cinci ori Cupa Mondială, de 8 ori Campionatul Panamerican și de patru ori Campionatul național brazilian de jiu-jitsu. A avut o serie de victorii unică, fiind neînvins din 2011 până în 2013.

Moartea brutală și neașteptată a lui Leandro Lo a fost regretată de toată comunitatea mondială a artelor marțiale, din care face parte și jiu-jitsu brazilian,.

„O zi foarte tristă pentru comunitea noastră. Leandro a fost o legendă”, a scris pe Twitter fostul luptător UFC Kenny Florian.

Majoritatea sportivilor și comentatorilor sportivi au deplâns dispariția marelui campion brazilian. Leandro Lo se născuse chiar in Sao Paolo, la 11 mai 1989. Tehnica sa de luptă i-au adus aprecierea de cel mai bun luptător „pound for pound” din sportul pe care-l domina de atâția ani.