Leacuri anti-mahmureală pe care le ai oricum în casă. Ce lichide trebuie să bei după o noapte de beție
Cum trebuie să procedezi după o noapte de alcool? Poți să te folosești de câteva alimente pe care cu siguranță le ai în casă. Care sunt lichidele potrivite pe care trebuie să le bei ca să scapi de mahmureala groaznică de a doua zi?
Leacuri pentru mahmureală: ce lichide trebuie să consumi a doua zi după o noapte de beție?
Alcoolul este plăcut de mulți dintre oameni, iar câțiva dintre ei chiar exagerează cu băuturile care le oferă un strop în plus de distracție. Pe unii îi fac să devină mai dezinhibați, iar pe alții îi fac să uite de probleme ori pur și simplu să se bucure mai bine de distracție alături de oameni dragi.
Specialiștii nu recomandă consumul în exces de alcool, dar cu toate astea unele persoane servesc în continuare mai multe pahare decât ar trebui. Dacă faci asta, trebuie să știi cum reacționează corpul tău a doua zi și cu ce trebuie să-l alimentezi pentru a funcționa cât de cât bine.
Nu există o formulă secretă care să te scape de senzațiile cunoscute mahmurelii în câteva ore. Poți totuși să eviți o stare extrem de neplăcută dacă mai consumi în timpul petrecerii și câteva pahare de apă. Majoritatea mahmurelilor pot dura până la 24 de ore, iar la final trec singure.
Dacă vrei să grăbești procesul, există câteva trucuri. Unul din ele constă în ceea ce mănânci. De asemenea, trebuie să știi că principala cauză a mahmurelii este deshidratarea, motiv pentru care e nevoie să îți începi ziua cu cel puțin două pahare de apă.
Sucurile naturale sunt și ele foarte bune, dar alături de o porție de mâncare. Este util să mănânci ceva sățios precum: ouă poșate, avocado, omletă sau budincă din ovăz cu diverse fructe preferate de tine.
Ce spun specialiștii?
„Ideal este să consumăm cantități mari de apă, pentru a contracara deshidratarea”, a spus nutritionistul Roxana Radu. „Sucurile de fructe sunt bune, pentru că ele conțin fructoză și ajută la metabolizarea alcoolului”, mai detaliază specialistul.
„Nu există niciun leac pentru mahmureală”, susține Dr. George Koob, directorul Institului Național american pentru studiul Abuzului de Alcool și al Alcoolismului. „Nu există medicamente pe care să le iei atunci când ai o mahmureală, iar noi nu acordăm fonduri pentru obținerea unor astfel de medicamente”, a declarat el într-un interviu.
Este recomandat să eviți să consumi băuturi alcoolice în exces, iar dacă o faci să ai grijă la numărul de pahare și la tipul de băuturi pe care îl consumi.