Sezonul de iarnă e departe de a se încheia. Chiar dacă vremea nu este (poate) la fel de rece precum ne-am fi așteptat, variațiile de temperatură sunt favorabile dezvoltării de răceli și diverse infecții respiratorii. Dacă te confrunți și tu cu o astfel de situație, ai ajuns la locul potrivit. Ai auzit despre leacul din Grecia care te scapă rapid de orice răceală?
Elenii sunt cunoscuți pentru remediile naturale la care apelează pentru tratarea diverselor simptome de răceală sau infecție. În ultimii zeci de ani, preparatele lor au început să fie apreciate de o mulțime de oameni din întreaga lume. Majoritatea se bazează pe ingrediente din dulapurile din bucătărie.
Cele mai populare condimente pe care le folosim în prezent jucau, cândva, rol de ierburi medicinale. Oamenii din Grecia apelează la tot felul de ierburi, semințe și alimente pentru a-și trata stările de gripă și nu numai. În materialul de astăzi, îți vom prezenta un leac grecesc cu ajutorul căruia poți ține răceala departe.
Se spune că, după ce consumă leacul sub formă de băutură, elenii au „un cap mai limpede” și se bucură de reducerea simptomelor de răceală. Pentru a prepara leacul cu pricina, ai nevoie de: coniac, miere și scorțișoară.
Modul de preparare al băuturii este extrem de simplu. Ia o lingură de coniac și amestec-o cu o linguriță de miere și o jumătate de linguriță de praf de scorțișoară. Bea amestecul de trei ori pe zi, dimineața, la amiază și seara. Nu îl consuma la mese, ci între mâncăruri. Vei observa că, în scurt timp, cu ajutorul băuturii, vei scăpa de orice urmă de răceală.
Dacă, în schimb, te confrunți cu o formă de pneumonie și leacul cu pricina nu te ajută, avem o altă recomandare pentru tine. Cu ajutorul ei, elenii stimulează eliminarea mucozităților astfel încât starea de inflamare va da rapid înapoi.
Pentru a prepara leacul în cauză, vei avea nevoie de: două linguri de frunze uscate de oregano mărunţite şi o jumătate de linguriţă de fructe de fenicul zdrobite. Amestecă cele două ingrediente și, deasupra lor, toarnă apă clocotită. Lasă-le, apoi, la infuzat timp de un sfert de oră.
Citește și: Cum se manifestă gripa – semne că e gripă de sezon, nu COVID-19
După expirarea timpului precizat, strecoară băutura. Bea amestecul de oregano și fenicul de două, trei ori pe zi, în funcție de cum consideri că e necesar. Vei vedea rezultate eficiente în scurt timp.