Laura Codruța Kovesi, candidată la prezidențiale?! Anunțul surpriză al lui Rareș Bogdan

de: Anca Lupescu
20 05. 2021

Laura Codruța Kovesi este una dintre cele mai apreciate femei din România, pentru lucrurile pe care le-a făcut în domeniul justiției, în timp ce era la șefia DNA.

Laura Codruța Kovesi, candidată la prezidențiale?

Acum, a apărut informația conform căreia Laura Codruța Kovesi ar putea candida la alegerile prezidențiale din 2024.

Ipoteza a fost lansată de către Rareș Bogdan, care a vorbit despre potențialii candidați pentru președinția României în anul 2024.

”Poate fi luat în calcul oricine poate primi simpatie. Poate fi luată în calcul inclusiv doamna Kovesi. Deocamdată opțiunile enunțate sunt Ludovic Orban și Dacian Cioloș. Nu cred că vor rămâne singurele.

Indiscutabil este Vasile Dâncu, sunt Sorin Grindeanu, Gabriela Firea, Marcel Ciolacu și, de ce nu, este un candidat care părea un outsider, dar care lucrează intens la construirea imaginii, cel puțin la nivel internațional, este Mircea Geoană.

Deci ei au cel puțin cinci opțiuni viabile.”, a spus Rareș Bogdan, într-un interviu acordat pentru Libertatea.

Rareș Bogdan va candida la prezidențiale? Ce a răspuns liberalul

Politicianul a fost întrebat dacă se gândește să candideze pentru cursa de la Cotroceni, însă liberalul a spus că este încă devreme pentru a se pune problema de o astfel de candidatură și că nu ia în calcul asta.

„Sunt un om cu frică de Dumnezeu și care își construiește în spațiul public cariera pas cu pas. Cred că este devreme să discutăm despre asta. Eu sunt un om tânăr (46 de ani – n.r.). Am de învățat foarte multe, sunt foarte deschis la tot ce e nou.

Deocamdată cariera de europarlamentar lider de delegație mi se pare una foarte bună, strângerea relațiilor cu delegațiile altor țări și învățarea coridoarelor puterii de la Bruxelles, un Bruxelles din ce în ce mai important în construcția de putere din România, este pentru mine alegerea corectă a momentului.

Ce se va întâmpla pe viitor, vom vedea. Deocamdată nu iau în calcul o astfel de candidatură.”, a spus Rareş Bogdan.

Laura Codruța Kovesi este șef al Parchetului European

Laura Codruța Kovesi este șef al Parchetului European, din septembrie 2020.

În jurământul depus, ea a promis să fie complet independentă, să urmărească interesul Uniunii Europene și să nu urmeze instrucțiuni de la alte persoane sau entități.

”Jur solemn să fiu complet independentă în îndeplinirea responsabilităților mele în interesul Uniunii Europene și să nu caut și sau să urmez instrucțiuni de la altă persoană sau entitate externă Parchetului European.

Mă angajez mai departe să mă supun datoriei de confidențialitate în privința informațiilor deținute de Parchetul European”, a declarat Laura Codruța Kovesi, în cadrul ceremoniei de depunere a jurământului.