La ce trebuie să fii atent atunci când alegi ardeii pentru copt. Aşa îţi dai seama care sunt cei mai gustoşi
Doar câteva săptămâni ne mai despart de toamnă. O parte dintre gospodine au furat deja startul sezonului și au început să pregătească renumiții ardei copți. Foarte multe dintre ele se întreabă cum pot să aleagă ardeii perfecți pentru copt. Iată care este secretul!
Cum se aleg ardeii perfecți pentru copt?
Ardeii copți sunt unul dintre preparatele specifice toamnei. Consumul acestora este destul de benefic pentru organism. Se pare că, aceștia conțin destul de mulți nutrienți.
Bucătarii atrag atenția și susțin că, înainte de a-i pune la cuptor, aceștia trebuie aleși cu mare atenție. Un loc ideal de unde puteți procura ardei copți sunt tarabele de pe piețe.
Unul dintre criteriile pe care ar trebui să-l luăm în considerare este și lipsa petelor de pe aceștia. Cu cât ardeii au mai puține imperfecțiuni, cu atât aceștia sunt mai potriviți pentru consum.
De asemenea, este recomnadat să cumpărați legumele care sunt cărnoase și care au pulpa mai groasă. Ținând cont de aceste criterii, veți putea alege ardeii perfecți pentru copt.
Te-ar putea interesa și: Cum prepari cei mai buni ardei umpluți la cuptor. Ingredientul care le dă un gust savuros
Mod de preparare
Odată aleși ardeii copți, putem trece la prepararea acestora. Primul pas constă în spălarea acestora cu apă rece. După ce sunt spălați, e important să-i lăsăm la uscat.
Cât timp aceștia se usucă, puteți pregăti o tavă, pe care să o tapetați cu hârtie de copt dar și cu puțin unt. După ce ardeii sunt uscați, îndepărtează-le codița și sâmburii, iar mai apoi taie-i în jucătăți.
Ardeii se pun în tavă cu pulpa la suprfață. Ulterior, tava se pune la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Din când în când, este indicat să îi întoarcem de pe o parte pe cealaltă.
Te-ar putea interesa și: Nu mai pune oţet în salata de ardei copţi! Trucul care transformă preparatul, aşa fac marii bucătari
După ce s-au copt, pune sare peste ardei și acopereă-i cu o folie de aluminiu. Aceștia se lasă cu folie de aluminiu timp de 15-20 de minute. Astfel se vor curăța mai rapid.
Următorul pas constă în curățarea ardeilor de coajă și așazarea lor deasupra unui bol. Lasă ardeii să se scurgă foarte bine, iar apoi folosește sucul lor pentru a marina ardeii la borcan. E necesar ca sucul scurs de la ardei trebuie să fie dublă față de cantitatea de oțet.
Te-ar putea interesa și: Ce trebuie să faci cu ardeii înainte de a-i pune la copt. Secretul gospodinelor pricepute, aşa vor avea un gust special
În cazul în care cantitatea nu este dublă, puteți adăuga apă rece peste aceștia. În paralel, se pune o cratiță pe flacăra aragazului și se adaugă lichidul menționat anterior, oțetul, uleiul, sarea, zahărul și restul de condimente. Acest amestec se fierbe până când se dizolvă sarea și zahărul.
Cât timp saramura se răcește, puteți pregăti borcanele pentru sterilizare. Ulterior, acestea se umplu cu ardeii copți și se toarnă peste aceștia saramura, trecută prin sită.