La ce temperatură trebuie să stea frigiderul și congelatorul vara. Ce greșeli fac mulți români

de: Iulia Statie
25 08. 2021

Mulți români se întreabă care este temperatura optimă ce trebuie să fie setată pentru frigider și congelator în sezonul călduros. În cazul în care vrei să te ferești de probleme, află că există anumite trucuri ce te vor ajuta ani de zile!

Trucuri geniale. Ce temperatură trebuie să setezi pentru frigider și congelator

De multe ori, alimentele nu rezistă foarte mult timp pentru că temperatura din frigider sau congelator nu este una potrivită. Astfel, o să te trezești că trebuie să arunci multe produse, fără a putea să economisești bani atunci când ai nevoie.

Risipa de mâncare poate să îți dea mari bătăi de cap. De câte ori ți-ai dorit să guști ceva, dar ai realizat cu stupoare că alimentul nu mai era bun pentru consum? Este foarte posibil să faci câteva greșeli imense în sezonul călduros, dar nu te teme! Totul se poate schimba, acum că secretele s-au aflat. 

Temperatura perfectă pentru frigider. Cum păstrezi alimentele cât mai mult timp

Temperatura frigiderului trebuie să fie cuprinsă între 0 și 5 grade Celsius, chiar dacă aceasta diferă în funcție de sezon. Totuși, în momentul în care temperaturile de afară sunt ridicate, este indicat ca aceasta să fie setată cu 1 sau 2 grade Celsius mai puțin ca iarna.

În cazul în care temperatura frigiderului este setată la 4 grade pe timp de iarnă, aceasta trebuie să ajungă la 2 grade în timpul verii pentru ca alimentele să se păstreze cât mai mult timp. Astfel, o să te asiguri că o să te bucuri de cumpărăturile tale o perioadă îndelungată.

Temperatura optimă pentru congelator. Știai acest secret?

Când vine vorba despre temperatura congelatorului, aceasta ar trebui să fie setată la -18 grade Celsius. Există aparate frigorifice ce permit setarea temperaturii între -14 și -20 de grade Celsius, așa că o să existe un consum optim de energie dacă alegi să respecți acest truc.

În timpul sezonului călduros, este bine ca temperatura congelatorului să fie setată între -18 și -20 de grade Celsius pentru ca produsele din carne, înghețata și alte produse ce trebuie să fie ținute la rece să nu se strice, provocând mari probleme.

Cum trebuie să fie așezate alimentele în frigider. Sfaturi prețioase

De asemenea, este bine să știi că temperatura diferă de la un raft la altul. Spre exemplu, în frigider, în zona de jos și zona centrală este recomandat să ții mâncarea gătită, lactatele și preparatele din carne pentru că acolo este mai rece.

Între timp, pe raftul de sus trebuie să fie puse fructele și dulciurile, căci temperatura este mai ridicată cu aproximativ un grad. Nu uita să așezi pe ușa frigiderului sticlele și borcanele, mediul fiind unul propice pentru aceste alimente.