La ce temperatură trebuie depozitate conservele pentru iarnă. Multe gospodine habar nu au, aşa se strică gemurile, zacusca sau murăturile
Depozitarea conservelor are un rol important. Dacă nu o facem cum trebuie, riscăm să ruinăm toată munca. Din fericire, gospodinele pricepute au venit cu o serie de sfaturi. Iată la ce temperatură trebuie depozitate conservele pentru iarnă.
Cum se depozitează corect conservele de iarnă?
Pentru multe gospodine, punerea unor conserve pentru iarnă poate reprezenta adesea o sarcină dificilă. Însă, toată munca lor se poate duce pe apa sămbetei dacă nu acordă o atenție deosebită modului de conservare. Dacă le veți conserva cum trebuie, veți putea evita și risipa alimentară.
Înainte de a pregăti conservele pentru iarnă, este indicat să vă spălați pe mâini cu apă caldă și săpun. De asemenea, este necesar să aveți părul prins. Următorul pas constă în spălarea instrumentelor și a ustensilelor necesare. Este important să le lăsați la uscat. De asemenea, tocătoarele, bolurile și orice alte obiecte cu care vin în contact alimentele trebuie spălate cu regularitate.
Citește și: Cum păstrau bunicile fructele proaspete în borcane, fără frigider. Așa au savoare mai multe zile
Cum alegem cele mai bune fructe și legume?
Un rol important îl au și fructele și legumele. Din acest motiv, este necesar să optăm pentru fructe și legume de cea mai bună calitate, care să nu aibă urme de lovire sau de mucegai. De asemenea, este important ca ingredientele să fie de calitate.
În acest fel, veți putea fi siguri că aceastea nu vor intra în proces de deterioare. Un alt aspect important, de care ar trebui să țineți cont este și sterilizarea borcanelor. Puteți opta pentru sterilizarea prin fierbere sau prin intermediul conservantului.
Citește și: Ce să adaugi în borcanul cu vinete pentru a rezista toată iarna. Așa procedează cele mai iscusite gospodine
La ce temperatură ar trebui păstrate borcanele?
Ultimul pas constă în sigilarea borcanelor și a sticlelor. După ce acestea s-au răcit le puteți depozita într-un loc răcoros, uscat și întunecat, departe de lumină directă a soarelui și de surse de căldură. Este indicat ca temperatura de depozitare să nu fie mai mică de 24 de grade.
De asemenea, este indicat să nu depozitați conservele în locuri unde temperatura poate fluctua semnificativ, cum ar fi subsoluri umede sau garaje. Pentru a nu uita anul în care conservele au fost realizate le puteți eticheta. Așa veți putea ține evidența mai ușor și fără prea mult efort.