La ce temperatură se spală rufele ca să economiseşti curent. Greşeala pe care o fac mai toate gospodinele din România
Zilele acestea cuvântul cel mai des folosit este economie! Fie că vorbim de a economisi bani, datorită devalorizării leului, fie că vorbim de consumul de energie. Subiectul este unul extrem de dezbătut. Așa că vă propunem să aflați dragi gospodine la ce temperatură se spală rufele ca să economiseşti curent. Conform specialiștilor, este greşeala pe care o fac mai toate gospodinele din România.
Tema zilei, economie pe cât se poate! Cum să economiseşti curent
Deși pare ciudat, dar gospodinele au ajuns să-și pună întrebări, mai ales când vine vorba de mașina de spălat.
Una dintre ele este „Care este cel mai bun moment al zilei pentru a spăla rufele pentru a economisi energie și costuri de electricitate?” Dacă ai grijă de haine, economiseşti curent și bani pe termen lung și protejezi mediul înconjurător.
Încearcă să spei rufele la începutul după-amiezii, înainte de ora 14.00, sau seara târziu, după ora 22.00. Mai există varianta să speli rufele foarte devreme dimineața, înainte ca majoritatea oamenilor să se trezească. Făcând asta, eviți orele de vârf pentru a reduce consumul de energie.
Spălarea corectă a rufelor este una dintre cele mai bune modalități de a te asigura că hainele durează mai mult. În același timp este un mod eficient ca să economiseşti curent, bani, și să scazi facturile de electricitate și apă.
Cele mai importante două fapte pe care trebuie să le știi pentru ca să economiseşti curent atunci când spălați rufe sunt următoarele. O mașină de spălat rufe folosește cea mai multă energie pentru a încălzi apa. Și multe companii energetice percep mai mult pentru electricitate în orele de vârf.
Află la ce temperatură se spală rufele ca să economiseşti curent
Haidei să analizăm în detaliu la ce temperatură se spală rufele ca să economiseşti curent. În zilele noastre, mulți oameni susțin că spălarea la 30 de grade în loc de 40 de grade este cheia pentru a economisi bani și de a economisi energie.
Dar oare spălarea la 30 în loc de 40 de grade face cu adevărat o diferență atât de mare? Da, este, dar nu atât de mult pe cât ați putea crede. Potrivit specialiștilor, spălarea hainelor la 30 de grade consumă cu aproximativ 40% mai puțină energie electrică pe parcursul unui an, în comparație cu spălatul la temperaturi mai ridicate.
Poți merge mai departe și să speli la 20 de grade. Asta înseamnă că economisești curent și mai mult. Spălarea la 20 de grade în loc de 40 de grade poate reduce costurile de funcționare cu 66%.
La urma urmei, nu are rost să speli hainele la o temperatură mai scăzută dacă acest lucru nu le curăță efectiv.
Care este greşeala pe care o fac mai toate gospodinele din România
Specialiștii spun că programele la 30 de grade au curățat mai bine decât cele la 20 de grade. Cu toate astea, nu au spălat unele pete, cum ar fi cele pe bază de ulei de măsline.
Petele grase s-au ridicat și mai bine dacă au fost puse într-un ciclu de 60 de grade. O spălare la 30 de grade este bună pentru hainele care au nevoie de o spălare generală mai degrabă decât de o îndepărtare selectivă a petelor.
Cu toate acestea, specialiștii spun că lenjeria de corp, prosoapele și lenjeria de casă trebuie spălate la 60 de grade pentru a preveni răspândirea germenilor.
Temperatura crescută nu va ucide toate bacteriile de una singură. Dar atunci când este combinată cu un detergent bun, o spălare la 60 de grade ar trebui să elimine sporii bacterieni și virușii.
Concluzie
Cu siguranță, spălarea țesăturilor din lână la o temperatură prea ridicată poate duce la contractarea lor. Spălarea hainelor în apă foarte fierbinte poate face ca acestea să-și piardă culoarea mai repede. Ar trebui să verificați întotdeauna etichetele de pe haine, deoarece acestea vă vor indica temperaturile maxime la care puteți spăla fără a deteriora articolele.
În general, s-a constatat că spălarea la o temperatură mai scăzută te ajută să economisești curent și să economisești și bani, dar dacă ai țesături care au nevoie de o putere suplimentară de îndepărtare a petelor, atunci s-ar putea să obții un rezultat mai bun spălând la 40 de grade.