Specialiștii în domeniul nutriției au explicat care sunt cele 3 semne pe care să le ai în vedere pentru a recunoaște carnea de pui proaspătă și bună pentru consum. În funcție de acestea, este recomandat să achiziționezi alimentul de la magazin. Cum trebuie să procedezi.
Gătitul puiului este o sarcină ușoară și la îndemâna oricui. Pentru a obține un rezultat ca al bucătarilor profesioniști este nevoie să știi să selectezi produsul potrivit. Specialiștii în domeniul nutriției au dezvăluit care sunt detaliile de care trebuie să ții cont pentru a identifica alimentul proaspăt.
O masă delicioasă nu constă doar în metoda de gătit, ci și în prospețimea alimentului. Specialiștii au explicat care sunt semnele care arată că o bucată de carne de pui este proaspătă și bună pentru consum. În funcție de aceste indicii, este recomandat să cumperi produsul dorit.
Primul lucru la care trebuie să fii atent este culoarea cărnii de pui. Dacă aceasta este proaspătă, trebuie să aibă o nuanță roz-deschis sau alb-pal. Chiar și nuanța galbenă a puiului indică o carne potrivită pentru consum, mai ales dacă este însoțită de o grăsime albă și strălucitoare.
În schimb, preparatul cu nuanțe verzui sau gri trebuie evitat, spun specialiștii în domeniul nutriției.
Un al indicator al cărnii proaspete de pui este mirosul. De obicei, carnea de pui care este potrivită pentru consum și se află în stare bună nu prezintă miros. Cea alterată în schimb, are o aromă neplăcută.
Textura este al treilea semn care te poate ajuta să descoperi prospețimea cărnii de pui. Puiul crud și proaspăt este strălucitor, umed la atingere și chiar puțin alunecos. În cazul în care carnea este lipicioasă și moale, specialiștii în nutriție nu îți recomandă să o consumi.
În altă ordine de idei, termenul de valabilitate este întotdeauna important de luat în considerare, indiferent că îți place sau nu cum arată un aliment sau un produs. Dacă data menționată pe etichetă a expirat deja, nu cumpăra sub nicio formă carnea de pui dorită.
Dacă data limită de consum sau de valabilitate lipsește sau nu există pe ambalajul cărnii de pui, nu achiziționa produsul sub nicio formă. Specialiștii în nutriție îți recomandă să schimbi meniul decât să consumi un aliment care să îți provoace eventuale stări de rău.