27 mart. 2024 | 19:47

La ce să te uiți când cumperi carne de pui din magazin. 3 semne că este proaspătă și bună pentru consum

Diverse
La ce să te uiți când cumperi carne de pui din magazin. 3 semne că este proaspătă și bună pentru consum
Poți cumpăra carnea de pui, doar după ce verifici aceste trei indicii. Cum trebuie să arate, de fapt, carnea proaspătă.

Specialiștii în domeniul nutriției au explicat care sunt cele 3 semne pe care să le ai în vedere pentru a recunoaște carnea de pui proaspătă și bună pentru consum. În funcție de acestea, este recomandat să achiziționezi alimentul de la magazin. Cum trebuie să procedezi.

3 semne la care să te uiți când cumperi carne de pui

Gătitul puiului este o sarcină ușoară și la îndemâna oricui. Pentru a obține un rezultat ca al bucătarilor profesioniști este nevoie să știi să selectezi produsul potrivit. Specialiștii în domeniul nutriției au dezvăluit care sunt detaliile de care trebuie să ții cont pentru a identifica alimentul proaspăt.

O masă delicioasă nu constă doar în metoda de gătit, ci și în prospețimea alimentului. Specialiștii au explicat care sunt semnele care arată că o bucată de carne de pui este proaspătă și bună pentru consum. În funcție de aceste indicii, este recomandat să cumperi produsul dorit.

Care este culoarea cărnii proaspete de pui

Primul lucru la care trebuie să fii atent este culoarea cărnii de pui. Dacă aceasta este proaspătă, trebuie să aibă o nuanță roz-deschis sau alb-pal. Chiar și nuanța galbenă a puiului indică o carne potrivită pentru consum, mai ales dacă este însoțită de o grăsime albă și strălucitoare.

În schimb, preparatul cu nuanțe verzui sau gri trebuie evitat, spun specialiștii în domeniul nutriției.

Cum recunoști carnea de pui proaspătă după miros

Un al indicator al cărnii proaspete de pui este mirosul. De obicei, carnea de pui care este potrivită pentru consum și se află în stare bună nu prezintă miros. Cea alterată în schimb, are o aromă neplăcută.

Textura este al treilea semn care te poate ajuta să descoperi prospețimea cărnii de pui. Puiul crud și proaspăt este strălucitor, umed la atingere și chiar puțin alunecos. În cazul în care carnea este lipicioasă și moale, specialiștii în nutriție nu îți recomandă să o consumi.

Cum recunoști carnea de pui proaspătă după miros

În altă ordine de idei, termenul de valabilitate este întotdeauna important de luat în considerare, indiferent că îți place sau nu cum arată un aliment sau un produs. Dacă data menționată pe etichetă a expirat deja, nu cumpăra sub nicio formă carnea de pui dorită.

Dacă data limită de consum sau de valabilitate lipsește sau nu există pe ambalajul cărnii de pui, nu achiziționa produsul sub nicio formă. Specialiștii în nutriție îți recomandă să schimbi meniul decât să consumi un aliment care să îți provoace eventuale stări de rău.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
ILEGAL în România! N-ai voie să deții aceste ANIMALE acasă
Capital.ro
Weekendul de Florii, în București. Străzi Deschise, concerte, târguri, expoziții în perioada 26 - 28 aprilie 2024
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
BANII de PENSIE sunt GATA! Marcel Boloș a CONFIRMAT OFICIAL
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro