Foarte multe persoane sunt tenatate să creadă că, după ce se vor muta la casă, provocările vor dispărea. Însă, nu este tocmai așa. Și cei care stau la casă trebuie să respecte mai multe reguli. În caz contrar, se vor aplica o serie de sancțiuni.
Foarte multe persoane care stau la casă au inevitabil și un animal de companie. De regulă, câinele este unul dintre cele mai preferate animale, în acest sens. Însă, odată cu adoptarea acestuia vin și responsabilitățile. Una dintre ele constă și în poziționarea cuștii. Fără să știm, putem supăra vecinii. Legea prevede ca mica căsuță a patrupedului să fie poziționată la o anumită distanță de gard. O întrebare pusă pe un forum de discuție a dat startul unei întregi discuții vis-a-vis de acest subiect.
”Bună seara, aș avea o rugăminte, dacă mă poate ajuta cineva: Am o rudă care are casă, împrejmuită de un gard, care separă proprietățile, respectiv de curtea vecinului. Gardul se află la o distanță de 60 cm. de peretele casei rudei mele, perete care are geamuri de la bucătărie și sufragerie.
Vecinul intenționează să plaseze cușca câinelui chiar lângă gard. Mă întreb dacă ar avea voie, ținând cont că ori de câte ori aș deschide geamurile pentru aerisire, ar intra în locuința miros de câine. Mulțumesc mult dacă mă poate ajuta cineva.”, a fost întrebarea adresată de unul dintre membrii.
Te-ar putea interesa și: Câinele tău mănâncă iarbă? E periculos, iată ce probleme de sănătate are
Nu a durat mult și răspunsurile au început să apară. Legea prevede ca astfel de lucrări să fie amplasate la o distanță de minim 60 de cm. Dacă respectăm această recomandare, nu vom fi sancționați.
”Potrivit art. 612 din Codul Civil, orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 cm faţă de linia de hotar (care desparte cele două proprietăţi), dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism. Aşadar, între cele două construcţii, distanţa minimă este de 120 cm.
Orice derogare de la distanţa minimă se poate face prin acordul părţilor, exprimat printr-un înscris autentificat la notar. De asemenea, potrivit art. 611, cel care construieşte este obligat să-şi facă streaşina casei astfel încât apele provenind de la ploi să nu se scurgă pe terenul vecinului.”, a răspuns un alt utilizator.
Te-ar putea interesa și: Câinii își dau seama dacă o persoană este rea. Ce au descoperit experții în ultimul studiu