La câte zile trebuie schimbată lenjeria de pat iarna. Explicația clară a unui expert
Nimic nu este mai plăcut decât senzația pe care ți-o dă o locuință curată, cu așternuturi noi și un parfum îmbietor care traversează încăperile casei. Deși pe eticheta cearceafului sunt scrise informații privind instrucțiunile de spălare, iată cât de des trebuie schimbate așternuturile, de fapt.
Cât de des trebuie să schimbi așternutul din dormitor
Schimbarea regulată a lenjeriei de pat poate reprezenta, uneori, un efort pe care nu ești dispus să-l faci, însă specialiștii atrag atenția asupra faptului că cearceafurile, fețele de perne și pilotele trebuie schimbate foarte des, în special în sezonul rece.
Potrivit experților de la Etichal Bedding, există patru motive principale pentru care este necesar să îți schimbi regulat lenjeria de pat, pentru a te bucura de un somn mai liniștit.
În sezonul rece, când temperaturile sunt joase, iar riscul de a contacta răceli, gripe și viroze este mult mai ridicat, așternuturile trebuie schimbate o dată la trei zile, susțin specialiștii, pentru a evita formarea bacteriilor pe suprafața patului.
„Atunci când ești răcit sau ai gripă, ar trebui să încerci să schimbi lenjeria de pat la fiecare 72 de ore. Nu trebuie să speli lenjeria de pat, dar ar trebui să o schimbi cu cearceafuri proaspete pentru a scăpa de bacteriile care ar putea să persiste în lenjeria de pat.
Virușii pot sta în așternuturi și perne pentru o perioadă destul de lungă de timp și, de fapt, i-ai putea transmite gripa partenerului tău prin intermediul așternuturilor și ți-ar putea face și ție mai greu să te recuperezi.
Pentru a beneficia de cele mai bune șanse de a îmbunătăți imunitatea în timpul somnului, asigură-te că îți schimbi așternuturile și fețele de pernă la fiecare trei zile.
Citește și Temperatura la care mor bacteriile de pe așternuturile tale. Doar așa trebuie să le speli
Trucuri geniale pentru a curăța corect lenjeria de pat
De asemenea, sfatul specialistului este să speli lenjeria de pat în apă caldă. De asemenea, cearceaful poate fi curățat cu înălbitor și, apoi, lăsat să se usuce foarte bine, în curte, pod sau pe balcon.
Lenjeria de pat trebuie spălată frecvent în apă caldă, chiar dacă este o țesătură foarte absorbantă. Dacă țesătura permite, se poate adăuga în ea înălbitor sau peroxid de hidrogen pentru a igieniza eficient așternuturile.
De asemenea, ar trebui să le dați timp să se usuce corespunzător. În plus, este necesară igienizarea zonelor expuse. Obiectele din apropiere, cum ar fi ceasurile deșteptătoare, lămpile și noptierele, trebuie dezinfectate în mod regulat, împreună cu coșurile de rufe expuse și mașina de spălat.
În cele din urmă, se recomandă să țineți ferestrele și perdelele deschise atunci când este posibil pentru a aerisi aerul viciat, beneficiind în același timp de proprietățile dezinfectante ale luminii solare.”, a declarat James Higgins, CEO al Ethical Bedding.
Citește și Trucurile banale pentru spălarea pernelor îngălbenite. Secretele pe care le vei folosi și tu