Klaus Iohannis, zbor în lux și opulență în America. Cât costă avionul de lux închiriat de președinte

de: Anca Lupescu
21 09. 2021

Klaus Iohhanis a zburat în Statele Unite ale Americii cu mare stil. Avionul privat de lux Falcon8X este unul extrem de luxos.

Cât a costat închirierea avionul cu care Klaus Iohannis a mers în New York

”Președintele României a zburat duminică, 19 septembrie, din București spre New York via Sibiu cu un avion privat de tip Dassault Falcon8X (LX-LXL) închiriat de la Global Jet. Președintele participă în zilele ce urmează la Adunarea Generală ONU organizată la NY și la un summit pe tema pandemiei organizat de Administrația Prezidențială a SUA”, se arată pe pagina Boarding Pass.

Șeful statului participă la Adunarea Generală ONU organziată la New York și la un summit pe tema pandemiei.

El participă la segmentul de nivel înalt al celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a ONU și urmează să fie primit astăzi, 21 septembrie, începând cu ora 15:00 de către secretarul general al ONU, Antonio Guterres.

Șeful statului a mers în SUA cu un avion de lux, închiriat special pentru vizita în New York. Peste 200.000 de dolari a costat avionul închiriat.

Cum arată avionul de lux

Aeronava costă aproape 11.000 de dolari pe oră, iar pentru un zbor dus-întors România-New York, care durează aproape 18 ore, costul de închiriere se ridică la peste 200.000 de dolari.

Aeronava nu pare deloc un avion, ci mai degrabă un apartament de lux, având un compartiment de luat masa, un dormitor cu un pat imens, dar și un spațiu de relaxare.

România nu are momentan un avion prezidențial, ultimul a fost un Boeing 707 și a fost scos din uz în 2010. Oficialii țării zboară uneori cu curse de linie sau charter operate de TAROM.

Șeful statului participă la Adunarea Generală a ONU, care se face pentru prima dată de la începutul pandemiei cu prezență fizică a șefilor de stat sau de guvern din statele membre.

Tema este „Construirea rezilienței prin speranță vizând recuperarea după pandemia de COVID-19, reconstrucția durabilă, răspunsul la nevoile planetei, respectarea drepturilor omului și revitalizarea Organizației Națiunilor Unite”.