Klaus Iohannis, scrisoare emoționantă după moartea ÎPS Pimen. Ce a transmis președintele țării

Klaus Iohannis, scrisoare emoționantă după moartea ÎPS Pimen. Ce a transmis președintele țării
Klaus Iohannis, mesaj emoționant după moartea ÎPS Pimen. Ce a transmis președintele țării

Președintele țării, Klaus Iohannis, a dorit să transmită un mesaj Bisericii Ortodoxe Române, prin care să-și exprime regretul față de moartea ÎPS Pimen.

Moartea ÎPS Pimen este „un moment de tristeţe pentru întreaga Biserică Ortodoxă Română”

Mesajul transmis de președinte a concluzionat în câteva rânduri valoarea pe care Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a adus-o României și Bisericii Ortodoxe Române, prin slujirea lui Dumnezeu în mijlocul bisericii și a atâtor generații de credincioși români.

Doresc să adresez sincere condoleanţe Preafericirii Voastre, înalţilor ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române şi membrilor Sfântului Sinod, precum şi credincioşilor din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, odată cu trecerea le cele veşnice a Înaltpreasfinţitului părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.Este un moment de tristeţe pentru întreaga Biserică Ortodoxă Română şi pentru toţi credincioşii care s-au aflat sub înalta arhipăstorire a Înaltpreasfinţitului Pimen.

Personalitate longevivă şi păstor cu har, Înaltpreasfinţitul Pimen s-a dăruit cu generozitate Bisericii şi semenilor, şi-a consacrat eforturile misionare păstrării identităţii româneşti, punând în valoare, în ţară şi peste hotare, bogăţia spiritualităţii ortodoxe şi patrimoniul valoros al bisericilor şi mănăstirilor din Moldova”, a scris preșdintele iohannis, potrivit Agerpres.

Klaus Iohannis a mulțumit Bisericii Ortodoxe Române pentru implicarea din această perioadă

Odată cu adresarea sincerelor condoleanțe, președintele țării a dorit să le mulțumească reprezentanților BOR pentru implicarea de care au dat dovadă față de evitarea răspândirii infecției cu COVID-19, alegând să-și amâne anumite rituali până când acestea vor putea fi făcute în siguranță.

Evocând personalitatea celui dispărut, doresc să remarc şi faptul că, prin rugă şi sprijin pentru cei aflaţi în dificultate, prin ajutor pentru cei din prima linie, Biserica Ortodoxă Română a participat consistent la efortul naţional de combatere a pandemiei.

Sunt încredinţat că în perioada care urmează, sub înţeleapta arhipăstorire a Prefericirii Voastre, Biserica Ortodoxă Română va fi sprijin pentru societatea noastră, îmbinând misiunea sa pastorală cu preocuparea pentru protejarea credincioşilor şi ierarhilor săi, pentru o cât mai grabnică revenire la normalitate a României”, se mai arată în scrisoare, potrivit digi24.