Klaus Iohannis, pus la pământ de către un coleg de breaslă: „Arată ca un robot care împrăștie ură în societate. Are idei extrem de puține și extrem de fixe”

Klaus Iohannis, pus la pământ de către un coleg de breaslă: „Arată ca un robot care împrăștie ură în societate. Are idei extrem de puține și extrem de fixe”
Klaus Iohannis, pus la pământ de către un coleg de breaslă: "Arată ca un robot care împrăștie ură în societate. Are idei extrem de puține și extrem de fixe"

România trece printr-o perioadă extrem de agitată și tensionată, această tare reflectându-se în multe sectoare de activitate. Scena politică este una dintre cele mai active, având în vedere că se încearcă a fi găsit vinovatul pentru gestionarea incorectă a pandmeiei și implicit, pentru explozia numărului de cazuri cu COVID-19. Recent, Klaus Iohannis a fost ținta unor atacuri violente din partea mai multor colegi ale altor partide. Cel mai dur, de departe, este cel al lui Kelemen Hunor, lansat cu o zi în urmă.

„România nu are un președinte în stare să gestioneze criza”

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, nu este la primul atac adresat președintelui României. De această dată, însă, politicianul a lăsa orice menajament și i-a adresat public președintelui țării mai multe insulte, bazate pe rezultate, așa cum susține acesta.

Sursă foto: INQUAM Photos/George Calin

Klaus Iohannis este acuzat că nu este capabil să fie un președinte al tuturor, capabil să organizeze lucrurile alături de Guvernul său, astfel ca lucrurile să reintre pe făgașul normal. Kelemen Hunor afirmă că în șapte luni de pandemie, actuala conducere nu a fost capabilă decât să caute și să găsească alți vinovați.

Arată nu ca un președinte echidistant și al tuturor, ci ca un robot care împrăștie ură în societate. Asta face, asta va face în continuare. Din păcate, România nu are un Executiv în frunte cu un președinte în stare să gestioneze criza, nici sanitară, nici economică, de niciun fel”, a spus Kelemen, pentru Mediafax.

Liderul UDMR afirmă că din „așa-zisa declarație a așa-zisului președinte” rezultă că acesta are idei extrem de puține și extrem de fixe.

De fiecare dată aflăm de la președinte că guvernul său este extraordinar, dar constatăm că, din martie până azi, atât președintele, cât și Guvernul caută vinovați și responsabili. Nu are nici curajul și nici capacitatea de a asuma responsabilitatea guvernării”, a mai spus Kelemen, potrivit antena3.

De ce acuză Klaus Iohannis opoziția

Liderul UDMR consideră că președintele țării nu este capabil să resolve orice alt dosar din temele importante ale României, astfel că s-a axat pe proiectele de lege ce țin de autonomia Ținutului Secuiesc.

Parcă noi umblăm în geantă și în buzunar cu viruși și încercăm să găsim oameni ca să-i infectăm. Iar președintele, singur, în liniște, undeva ascuns, se luptă cu Opoziția parlamentară. Nu pot să îl înțeleg. Să dai vina după 5-6 luni de guvernare pe Opoziție, să nu ai altă idee decât autonomia Ținutului Secuiesc, arată că nu este capabil să gestioneze un dosar din temele importante ale României”, a concluzionat Kelemen Hunor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI