Klaus Iohannis, lovitură dură pentru români. Ce măsuri vor fi obligați să respecte de acum înainte: „Este singura soluție”

Klaus Iohannis, lovitură dură pentru români. Ce măsuri vor fi obligați să respecte de acum înainte: „Este singura soluție”
Președintele Klaus Iohannis, în cadrul unei declarații de presă

Klaus Iohannis a venit marți cu vești bune și mai puțin bune pentru români. Președintele României a anunțat că vaccinul anti-COVID-19 va ajunge în România mai repede decât ne-am fi așteptat, dar cu toate acestea mai sunt câteva etape de urmat. Până atunci, românii vor fi nevoiți să se supună unor reguli stricte de prevenție

Care este soluția de compromis propusă de președinte

Klaus Iohannis a vorbit marți despre situația dramatică din întreaga lume, cât și despre răspândirea extrem de rapidă a virusului. În ciuda faptului că românilor nu le convine situația actuală și nici cea a unor măsuri mai dure, Klaus Iohannis a afirmat că este singura soluție până la apariția și administrarea vaccinului anti-COVID-19.

Potrivit președintelui, măsurile restructive intrate de ieri în vigoare au un singur scop: evitarea răspândirii noului coronavirus și a efectelor dezastruoase pe care le are.

Noile restricții, implementate de luni
oameni purtând mască pe stradă

„Întreagă Europă se află într-un moment dramatic, este evident că virusul se răspândește mai rapid decât în primăvară. Până când nu vom avea avea un vaccin eficient nu există o altă soluție decât impunerea unor măsuri restrictive severe.

Aceasta este singura strategie funcțională și este adoptată de toate țările în care se înregistrează o explozie de cazuri noi. Restricțiile care au intrat în vigoare de ieri au un singur scop: protejarea populației și reducerea presiunii uriașe care apasă pe sistemul sanitar”, a spus președintele, potrivit Digi24.

Măsurile de prevenție fără rezultate

Potrivit declarațiilor făcute de Klaus Iohannis, rezultatele anchetelor epidemiologice demonstrează că toate restricțiile existente până acum nu au avut rezultate bune, ajungând la un bilanț înfricoșător. Din această cauză, de acum înainte, românii vor trebui să se supună unor măsuri mai dure, așteptând un nou rezultat al efectelor restricțiilor.

„Din păcate, din cauza virulentei, am văzut că reglemantarile mai puțin restrictive s-au dovedit insuficiente. Lupta cu pandemia este și un test al solidarității, pe care suntem obligați să-l trecem”, a subliniat șeful statului.

De asemenea, Klaus Iohannis a vorbit despre șansele pe care România le are cu privire la noul vaccin. Acesta a vorbit despre o strategie nouă cu privire la vaccinarea populației și stocarea dozelor de vaccin.

„Veștile privind apariția rapidă a unui vaccin sunt bune, dar trebuie să rămânem realiști. Mai sunt de parcurs câteva etape până la vaccinarea propriu-zisă. Din fericire, grație mecanismului european din care face parte, România va beneficia în mod echitabil de vaccin.

Avem deja o strategie. Am discutat azi și despre posibilitățile de stocare și distribuție pentru diferite tipuri de vaccin și am stabilit instituțiile responsabile în acest sens”, a completat președintele.

Deși nu se știe când vom primi acest vaccin, președintele României a menționat cine va beneficia în primă fază de antidotul împotriva COVID-19. Astfel, primii beneficiari vor fi angajații din sănătate și persoanele din categoriile cu risc mare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI