Klaus Iohannis îl invită pe Donald Trump în România! Ce i-a mai cerut șeful statului oficialului SUA

Donald Trump a fost invitat oficial de către Klaus Iohannis în România. O dată cu această invitație a venit și o rugăminte pentru un subiect ce trebuie neapărat discutat de cei doi. Ce i-a cerut șeful statului președintelui Satelor Unite ale Americii?

Klaus Iohannis, invitația în România pentru Donald Trump. Ce i-a cerut președintelui SUA?

Președitele României îi va lansa o altă invitație președintelui american de a vizita în viitorul apropiat țara noastră. Aceasta va urma să fie adresată la întâlnirea dintre cei doi care va avea loc pe data de 20 august, la Casa Albă. „Voi reitera invitația către Trump să vină în România, el are permanent această invitație, a susținut președintele, mai apoi precizând că este puțin probabil ca această vizită să fie concretizată, cauza fiind perioada electorală din ambele state.

Klaus Iohannis ar dori foarte mult să aitngă un subiect anume cu președintele american, cel al vizelor pentru Statele Unite ale Americii. „Voi aborda și chestiunea care trenează de multă vreme și nu am de gând să o las neabordată, cea a vizelor”, a precizat președintele. De asemena, la întâlnirea dintre cei doi, Iohannis și Trump vor aborda numeroase teme de interes în legătură cu parteneriatul strategic dintre cele două țări.

Klaus Iohannis l-a invitat pe Donald Trump în România
Klaus Iohannis l-a invitat pe Donald Trump în România

Vizita lui Donald Trump, posibil amânată?

Președintele țării a menționat și faptul că România își dorește ca Exxon să rămână în proiectul de la Marea Neagră, explicând că decizia acestora de retragere din proiectul românesc vine ”dintr-o politică globală, nu din ceea ce se întâmplă aici”.

„Pentru mine e foarte importantă această vizită. E o întâlnire pe care am dorit-o și eu și președintele Trump de ceva vreme. Sunt chestiuni extrem de importante care trebuie reiterate în Parteneriatul Strategic. Aspecte legate de NATO, cheltuielile pentru apărare, relația pe energie, relația economică, relație care e în dezvoltare”
Klaus Iohannis

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI