Klaus Iohannis, despre posibilitatea de a deveni noul șef al Consiliului European. „Vom începe o negociere”

Autor: Chivu Ana - 20:38, 20 iun. 2019
Klaus Iohannis nu exclude părăsirea funcțeii sale pentru a fi noul șef al Consiliului European. Ce a declarat președintele?

Președintele Klaus Iohannis, prezent joi la Bruxelles, a dezvăluit că nu exclude posibilitatea de a deveni șeful Consiliului European. Dacă acest lucru s-ar întâmpla, i-ar lua locul polonezului Donald Tusk.

Iohannis, dezvăluiri despre șefia la Consiliul European

Președintele României a fost prezent, în cursul zilei de joi, la Consiliul European. Klaus Iohannis a fost întrebat despre zvonurile potrivit cărora ar urma să renunțe la funcția pe care o deține în detrimentul șefiei la Cosiliul European.

Vom începe o negociere pentru preşedinţia Comisiei Europene. Nu avem, în acest moment, rezultate semnificative în ce priveşte această negociere. Să aşteptăm să vedem cum merge această discuţie, astăzi, poate mâine sau poate la finalul săptămânii viitoare. Suntem în faza negocierilor politice şi este pur şi simplu prea devreme să spunem cine va fi pe ce funcţie”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, despre ocuparea titulaturii de șef al Consiliului European
Klaus Iohannis, despre ocuparea titulaturii de șef al Consiliului European. Ce dezvăluiri a făcut președintele joi, la Bruxelles?

„Nu cred că în acest moment este bine să discutăm zvonuri”

Președinția României la Consiliul UE s-a dovedit a fi una foarte bună, lăudată de acesta, dovadă fiind dosarele numeroase finalizate cu succes, a subliniat Klaus Iohanis, înaintea reuniunii Consiliului European de la Bruxelles.„Rezultatele pe care le-am obţinut sunt foarte bune. Între timp, toată lumea a conştientizat acest lucru. Avem, sigur, Summitul de la Sibiu, care a fost un succes recunoscut de toată lumea, dar avem şi rezultate foarte bune pe dosarele care au fost lucrate.

Şi numărul foarte mare de dosare care au fost finalizate cu succes în Preşedinţia română arată că avem oameni foarte buni aici, la Bruxelles, care au reuşit să ducă aceste dosare până la finalizare. Este un lucru mai puţin aşteptat, dar cu atât mai mult putem spune că această Preşedinţie a fost una foarte bună”, a precizat preşedintele, conform Agerpres.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI