Klaus Iohannis, despre majorarea alocațiilor copiilor. Ce sarcină le-a trasat guvernanților

de: Ștefan R. Apostol
20 01. 2020

Marți, 13 ianuarie, președintele Klaus Iohannis a semnat un decret pentru promovarea legii ce va duce la majorarea alocațiilor celor mici. Cu toate astea, chiar și cu promulgarea legii de către Președintele Iohannis, lucrurile se bat cap-în-cap, iar oficialii vin cu declarații contradictorii.

Klaus Iohannis, despre majorarea alocațiilor copiilor

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a declarat că majorarea alocaţiilor pentru copii nu se poate face peste noapte, deoarece nu sunt fonduri prevăzute în buget. Astfel că cel mai probabil măsura va putea fi implementată abia după rectificarea bugetară. Astăzi, însă, într-o conferință de presă, Klaus Iohannis a declarat, la Palatul Cotroceni, că e foarte important ca alocațiile pentru copii să fie majorate, iar Guvernul să găsească resursele necesare.

Ce sarcină le-a trasat guvernanților

”Este foarte important ca Guvernul să găsească resurse pentru majorarea alocațiilor, dar și să creştem pensiile şi asta a fost în repetate rânduri subliniat. Nu am discutat în această perioadă această chestiune”, a afirmat şeful statului.

Reamintim că Premierul Ludovic Orban a declarat duminică, într-un interviu la HotNews.ro, că majorarea alocațiilor și a pensiilor depinde de evoluția economiei. El a spus că își dorește creșterile prevăzute pentru pensii și salarii, însă nu va fi luată nicio decizie „care să afecteze evoluția economiei pe termen lung”, totuși, el a respins ideea ca alocațiile să nu fie majorate deloc în acest an. Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a afirmat ulterior că susţine 100% declaraţia premierului României, Ludovic Orban.

Guvernarea PNL este una responsabilă. Venim cu soluţii atât pe partea de cheltuieli (reorganizarea aparatului administrativ), cât şi pe partea de venituri (informatizarea ANAF) pentru a repara mizeriile şi populismele guvernărilor PSD din ultimii ani. Dinamica creşterii cheltuielilor cu asistenţa socială este condiţionată, ca în orice ţară din lume, de evoluţia economiei şi a încasărilor la buget, „mai ales în situaţia României, unde 2/3 din cheltuieli curente sunt salarii şi asistenţă socială”, a scris, duminică, ministrul Finanţelor, Florin Cîțu, pe Facebook.