19 aug. 2020 | 18:25

Klaus Iohannis, declarația momentului. Ce a anunțat astăzi președintele României

Știri generale
Klaus Iohannis, declarația momentului. Ce a anunțat astăzi președintele României
Klaus Iohannis, declarația momentului. Ce a anunțat astăzi președintele României

la Palatul Cotroceni astăzi este o zi aglomerată. După ce Președenția ne-a informat de semnarea unei noi inițiative legislative referitoare la violența domestică și înăsprirea pedepselor, în jurul orei 18:00, Klasu Iohannis a invitat presa la o nouă conferință de presă.

Klaus Iohannis, declarația momentului

Din surse apropiate președintelui, pe ordinea de zi, astăzi, printre multele rapoarte de activitate referitoare la pandemie și la modul în care autoritățile gestionează această criză, președintele va vorbi, cel puțin în teorie, și despre necesara întâlnire prin videoconferință cu membrii Consiliului European, unde liderii UE au discutat despre ceea ce se întâmplă în acest moment în Belarus. Întâlnirea este foarte importantă pentru zona de lume în care ne aflăm în contextul în care președintele reales al Belarusului a cerut public ajutorul lui Vladimir Putin pentru a pune capăt mitingurilor din stradă, soldate până acum, cu cel puțin 3 morți violente în stradă.

Ce a anunțat astăzi președintele României

În cadrul conferinței de presă din această seară, de la ora 18:00, președintele Klaus Iohannis a atins câteva subiecte arzătoare ale momentului, Întrebat care este părerea sa despre noua moțiune de cenzură depusă de opozoiția PSD, acesta a declarat.

”Moţiunea mi se pare neavanită, din motive simple şi clare. Dacă ţara este cuprinsă de o epidemie şi suntem în criză economică nu vii din opoziţie să depui moţiune de cenzură. Asta arată că acest partid care a depus moţiunea PSD, nu este doar cinic, şi să vrei să dai jos guvernul numai aşa ca să arăţi alegătorilor tăi că mai eşti acolo, este o aberație. PSD nu are soluţii pentru România, pentru români, PSD caută soluţii pentru baronii care se simt deconectaţi de resursele publice şi suferă.

Klaus Iohannis, declarația momentului. Ce a anunțat astăzi președintele României

Klaus Iohannis, declarația momentului. Ce a anunțat astăzi președintele României

Pe lângă asta există dubii în spaţiul public cu privire la constituţionalitatea demersului. Nu s-a depus o moţiune în vacanţa parlamentară niciodată, până acum, şi sunt specialiști care spun că este discutabil iar alţii că este fezabilă moţiunea depusă. Vom vedea dacă este constituţională sau nu. Ce se întâmplă cu această moţiune vom vedea după ce se va discuta în parlament. Este un gest politic iresponsabil din partea PSD, de uz intern.”, a declarat Klaus Iohannis pe marginea moțiunii de cenzură depusă de PSD.

Subiectul pensiilor și al alocațiilor a fost și astăzi pe agenda discuțiilor din cadrul conferinței de presă, astfel că, iată ce a declarat Klaus Iohannis despre acest subiect

”Suntem în criză economică, aici suntem şi trebuie rezolvată. Guvernanţii doresc de bună seamă să dea bani mai mulţi oamenilor, dar trebuie să existe aceşti bani. Nu este posibil să împărţi banii care nu există şi dacă România intra în criză economică şi veniturile se reduc este clar că nu se pot mări cheltuielile. Nu putem să avem o situaţie în care categoriile cele mai vulnerabile, copii şi pensionarii, să plătească această notă de plată a epidimiei şi a recesiunii economice. Chiar dacă specialiştii au spus că nu se pot marii alocaţiile şi pensiile, eu am cerut Guvernului să găsească soluţii pentru majorarea alocaţiilor în etape, iar majorarea punctului de pensie se realizează totuşi. Asta în condiţiile în care specialiştii au spus că nu se poate, iată că Guvernul a venit cu o soluţie de majorare a pensiilor. Atât s-a putut acum, în această situaţie.”, a spus Klaus Iohannis despre majorarea alocațiilor și a pensiilor.

Industria HoReCa, în plină criză, și cu o mini-grevă, a fost un subiect discutat de Iohannis, iar declarațiile sale pare-se că nu-i va mulțumii pe operatorii din HoReCa.

”HoReCa este sectorul cel mai grav lovit de criză economică şi peentru a veni în sprijinul lor guvernul a aprobat câteva scheme de ajutor şi va elabora şi alteler. Trebuie să fim sinceri, este vorba de sănătatea întregii populații şi în condițiile în caree numărul de infectări creşte în fiecare zi noi măsuri de relaxare nu sunt posibile.”, aceasta a fost declarația sa despre acest subiect.

Cât despre situația tensionată din Belarus, după discuția prin videoconferință cu membrii Consiliului European, Klaus Iohannis a formulat o opniei cu privire la ce se întâmplă și ce se va întâmpla în continuare în Belarus.

”Situația din Belarus este ingrjorătoare dar singurele soluţii sunt cele diplomatice şi cele care se găsesc prin discuţii calme şi aplicate. Toată lumea a declarat că este inadmisibilă o intervenţie din exterior. Nu cred că Rusia sau orice altă parte ar putea intervenii în Belarus.”, despre tensiunile din Belarus.

 

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Digi24
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat de gol fără să vrea
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Șoferii nu pot fi obligați prin lege. Gestul la volan pentru care niciun polițist nu te poate amenda
Capital.ro
Puterea miraculoasă a rugăciunii. Ce s-a întâmplat cu o bucată de pâine după ce a fost sfințită
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Obiceiuri și tradiții de Paște. La masă, prima dată trebuie să se mănânce ou
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro