Klaus Iohannis, declarația momentului. Ce a anunțat astăzi președintele României

Klaus Iohannis, declarația momentului. Ce a anunțat astăzi președintele României
Klaus Iohannis, declarația momentului. Ce a anunțat astăzi președintele României

la Palatul Cotroceni astăzi este o zi aglomerată. După ce Președenția ne-a informat de semnarea unei noi inițiative legislative referitoare la violența domestică și înăsprirea pedepselor, în jurul orei 18:00, Klasu Iohannis a invitat presa la o nouă conferință de presă.

Klaus Iohannis, declarația momentului

Din surse apropiate președintelui, pe ordinea de zi, astăzi, printre multele rapoarte de activitate referitoare la pandemie și la modul în care autoritățile gestionează această criză, președintele va vorbi, cel puțin în teorie, și despre necesara întâlnire prin videoconferință cu membrii Consiliului European, unde liderii UE au discutat despre ceea ce se întâmplă în acest moment în Belarus. Întâlnirea este foarte importantă pentru zona de lume în care ne aflăm în contextul în care președintele reales al Belarusului a cerut public ajutorul lui Vladimir Putin pentru a pune capăt mitingurilor din stradă, soldate până acum, cu cel puțin 3 morți violente în stradă.

Ce a anunțat astăzi președintele României

În cadrul conferinței de presă din această seară, de la ora 18:00, președintele Klaus Iohannis a atins câteva subiecte arzătoare ale momentului, Întrebat care este părerea sa despre noua moțiune de cenzură depusă de opozoiția PSD, acesta a declarat.

”Moţiunea mi se pare neavanită, din motive simple şi clare. Dacă ţara este cuprinsă de o epidemie şi suntem în criză economică nu vii din opoziţie să depui moţiune de cenzură. Asta arată că acest partid care a depus moţiunea PSD, nu este doar cinic, şi să vrei să dai jos guvernul numai aşa ca să arăţi alegătorilor tăi că mai eşti acolo, este o aberație. PSD nu are soluţii pentru România, pentru români, PSD caută soluţii pentru baronii care se simt deconectaţi de resursele publice şi suferă.

Klaus Iohannis, declarația momentului. Ce a anunțat astăzi președintele României
Klaus Iohannis, declarația momentului. Ce a anunțat astăzi președintele României

Pe lângă asta există dubii în spaţiul public cu privire la constituţionalitatea demersului. Nu s-a depus o moţiune în vacanţa parlamentară niciodată, până acum, şi sunt specialiști care spun că este discutabil iar alţii că este fezabilă moţiunea depusă. Vom vedea dacă este constituţională sau nu. Ce se întâmplă cu această moţiune vom vedea după ce se va discuta în parlament. Este un gest politic iresponsabil din partea PSD, de uz intern.”, a declarat Klaus Iohannis pe marginea moțiunii de cenzură depusă de PSD.

Subiectul pensiilor și al alocațiilor a fost și astăzi pe agenda discuțiilor din cadrul conferinței de presă, astfel că, iată ce a declarat Klaus Iohannis despre acest subiect

”Suntem în criză economică, aici suntem şi trebuie rezolvată. Guvernanţii doresc de bună seamă să dea bani mai mulţi oamenilor, dar trebuie să existe aceşti bani. Nu este posibil să împărţi banii care nu există şi dacă România intra în criză economică şi veniturile se reduc este clar că nu se pot mări cheltuielile. Nu putem să avem o situaţie în care categoriile cele mai vulnerabile, copii şi pensionarii, să plătească această notă de plată a epidimiei şi a recesiunii economice. Chiar dacă specialiştii au spus că nu se pot marii alocaţiile şi pensiile, eu am cerut Guvernului să găsească soluţii pentru majorarea alocaţiilor în etape, iar majorarea punctului de pensie se realizează totuşi. Asta în condiţiile în care specialiştii au spus că nu se poate, iată că Guvernul a venit cu o soluţie de majorare a pensiilor. Atât s-a putut acum, în această situaţie.”, a spus Klaus Iohannis despre majorarea alocațiilor și a pensiilor.

Industria HoReCa, în plină criză, și cu o mini-grevă, a fost un subiect discutat de Iohannis, iar declarațiile sale pare-se că nu-i va mulțumii pe operatorii din HoReCa.

”HoReCa este sectorul cel mai grav lovit de criză economică şi peentru a veni în sprijinul lor guvernul a aprobat câteva scheme de ajutor şi va elabora şi alteler. Trebuie să fim sinceri, este vorba de sănătatea întregii populații şi în condițiile în caree numărul de infectări creşte în fiecare zi noi măsuri de relaxare nu sunt posibile.”, aceasta a fost declarația sa despre acest subiect.

Cât despre situația tensionată din Belarus, după discuția prin videoconferință cu membrii Consiliului European, Klaus Iohannis a formulat o opniei cu privire la ce se întâmplă și ce se va întâmpla în continuare în Belarus.

”Situația din Belarus este ingrjorătoare dar singurele soluţii sunt cele diplomatice şi cele care se găsesc prin discuţii calme şi aplicate. Toată lumea a declarat că este inadmisibilă o intervenţie din exterior. Nu cred că Rusia sau orice altă parte ar putea intervenii în Belarus.”, despre tensiunile din Belarus.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI