Klaus Iohannis cere demiterea „imediată” a unor miniștri: cine sunt cei vizați

Președintele Klaus Iohannis a avut o reacție extrem de dură la adresa Guvernului Dăncilă după organizarea extrem de slabă a alegerilor din diaspora.

ACTUALIZARE: Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a avut o primă reacție după ce președintele a cerut demiterea sa. El susține că șeful statului e de vină pentru că a convocat referendumul după stabilirea secțiilor de vot.

Domnul președinte are dreptul să își exprime orice opinii. Chestiunea când vorbim de o demitere trebuie să avem și o bază pentru a cere demisia cuiva, nu doar pe bază de gânduri, întrebări presiuni și așa mai departe. Nu e vorba de date mincinoase, pur și simplu vinovat de votul în străinătate este practic președintele Iohannis care la 2 săptămâni după ce am stabilit care sunt secțiile de votare la propunerea ambasadelor și la solicitările unor misiuni diplomatice de către un număr semnificativ de cetățeni români și am ajuns la numărul de 441, după două săptămâni dânsul a anunțat că face referendum în aceeași zi. În consecință din 2 secunde care durează votul în general în cabină, având referendum băgat peste votul parlamentarilor europeni, s-a ajuns în jur de 6-7 minute votul și practic nu au putut să voteze toți oamenii mai ales în secțiile aglomerate”, a spus, la Antena 3, Teodor Meleșcanu.


Președintele Klaus Iohannis a cerut, miercuri, demisia imediată din funcție a ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, dar și ministrului de Interne, Carmen Dan. Șeful statului susține că Guvernul Dăncilă se face vinovat de faptul că mii de oameni din străinătate nu au putut vota.

La secțiile de vot deschise în diaspora, s-a stat la cozi ore în șir și mulți români nici așa nu au reușit să voteze până la ora 21:00. Klaus Iohannis crede că principalii vinovați sunt cei doi miniștri.

Klaus Iohannis, declarații la Palatul Cotroceni
Klaus Iohannis, declarații la Palatul Cotroceni

Klaus Iohannis: „Imediat înseamnă imediat”

La începutul conferinței de presă de la Palatul Cotroceni, șeful statului a vorbit despre vizita de la Bruxelles. În acest context, a amintit de alegerile europarlamentare.

„În Europa, românii contează, și după rezultatele de la referendum ați primit felicitări de la cei mai importanți lideri europeni. Numărătoarea de apropie de final. Avem confirmate date care sunt foarte bune. Pe ambele întrebări au răspuns cu DA 6,4 milioane români. Este un rezultat extraordinar de bun, care readuce România în normalitatea europeană. E un foarte mare succes pe care îl aveți voi, dragi români. Însă, cu toate aceste vești bune, nu trebuie să trecem cu vederea problemele grave apărute în timpul votării. În organizarea acestor două tururi de scrutin, europarlamentare și referendum, și în țară mulți români au fost revoltați că au stat la coadă, că au fost puține cabine, ștampile”
Klaus Iohannis, președintele României

Șeful statului a cerut demisia sau demiterea imediată a ministrului de Externe și a celui de Interne.

„După atâtea probleme, e evident că trebue să existe și urmări politice. Cei care nu au organizat corespunzător alegerile, sau chiar intenționat prost, trebuie să plătească cu funcția. Vorbesc de urmarea politică. Că ulterior se găsesc și alte probleme, o vom discuta după ce va exista prima analiză. Fiindcă nu au știu să demisioneze, solicit demiterea imediată a ministrului de Externe și a ministrului de Interne. Imediat însemnând imediat”
Klaus Iohannis, președintele României

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI