Klaus Iohannis aruncă bomba momentului. Când va reveni România la starea de urgență: „E clar că trebuie făcut ceva”

Klaus Iohannis aruncă bomba momentului. Când va reveni România la starea de urgență:
Klaus Iohannis aruncă bomba momentului. Când va reveni România la starea de urgență: "E clar că trebuie făcut ceva"

Vești îngrijorătoare pentru români, după declarația președintelui Iohannis cu privire la revenirea României la starea de urgență. Acesta a explicat condițiile în care românii vor fi nevoiți să rămână iar în casă, dar și măsurile pe care trebuie să le respecte pentru a evita să se ajungă în acea situație.

Reintrarea în starea de urgență va fi luată la cererea specialiștilor

În cursul zilei de ieri, Klaus Iohannis a declarat că revenirea la starea de urgență va fi luată în calcul ca ultimă soluție în controlul pandemiei de COVID-19. Președintele a explicat că o asemenerea măsură restrictivă ar duce la îngrădirea cetățenilor și totodată la prăbușirea economiei.

Acesta a mai declarat că atâta timp cât cetățenii se mobilizează pentru a respecta niște reguli esențiale de protecție, pandemia ar putea fi ținută sub control.

Decizia de reintrare în starea de urgență se poate lua doar în măsura în care specialiștii îmi spun că nu există altă soluție – și eu cred că există altă soluție. Sper că românii vor respecta normele, astfel încât să putem controla răspândirea acestei boli. Sunt convins că împreună vom reuși să stăpânim această epidemie rezonabil.

Dați-mi voie să consider reintrarea în starea de urgență ca o ultimă soluție, când nu avem nicio altă posibilitate să intrăm înr-o zonă de control a epidemiei”, a declarat președintele.

Apel disperat către cetățeni

În prezent, în România au fost confirmate 47.053 de cazuri de COVID-19, dintre care, 1.182 doar în ultimele 24 de ore, ziua de miercuri fiind cea de-a opta zi consecutivă în care se depășesc 1000 de îmbolnăviri noi .

Președintele României le-a transmis cetățenilor un mesaj prin care apelează la simțul civic și la responsabilitatea acestora pentru a acționa constructiv în depășirea situației de criză actuală. Acesta le recomandă tuturor purtarea măștilor de protecție pentru a evita răspândirea virusului.

Am ajuns de la câteva sute de cazuri pe zi la 1200 de cazuri noi, e clar că trebuie făcut ceva. Sunt măsuri simple. Nimeni nu poartă masca de plăcere, dar e singura metodă prin care putem îngrădi răspândirea virusului. Distanțarea este foarte importantă. Până la urmă, trebuie să fim realiști: ce vrem, să dăm frâu liber bolii sau să îngrădim răspândirea pandemiei?”, a concluziona Klaus Iohannis.