Klaus Iohannis, apel către români, după ce am trecut la scenariul 4. Ce se întâmplă la Suceava

Klaus Iohannis, apel către români, după ce am trecut la scenariul 4. Ce se întâmplă la Suceava

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut un apel către români, marți după-amiază, în urma ședinței de lucru cu guvernul și reprezentanții cheie ai structurilor statului pentru combaterea pandemiei de coronavirus. Șeful statului s-a întâlnit cu premierul Ludovic Orban, ministrul MAI Marcel Vela, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru și şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Președintele Klaus Iohannis, apel către suceveni

Șeful statului le-a transmis sucevenilor, locuitorii orașului care a intrat în carantină de luni seara, că nu sunt singuri.

”Decizia de carantinare a fost luată la timp. dragi suceveni, nu sunteți singuri, vom fi alături de voi, vom avea grijă să ajungă acolo tot ce e necesar. Vă rog, respectați tot ce autoritățile vă impun. Respectași normele de igienă! Nu ieșiți decât dacă e absolut necesar!”, și-a început Klaus Iohanni discursul de la Palatul Cotroceni.

Apel către medici din partea lui Klaus Iohannis

Având în vedere creșterea numărului de demisii în spitalele din România, președintele statului i-a încurajat pe medici, despre care a spus că ”sunt lininia noastră de apărare”.

”Un gând bun și o încurajare pentru personalul medical. Știm că vă e greu, dar voi sunteți în prima linie, sunteți cei care ne apără de această epidemie, știm că nu e simplu și știm că vor veni zile și mai grele. Noi vom face tot ce este necesar pentru a vă asigura materialele de care e nevoie, pentru protecție.”, s-a adresat președintele medicilor și personalului medical.

Președintele a  mai explicat că se vor plăti toate ajutoare sociale și nu vor exista întârzieri la plăți pentru a-i susține pe cei aflați acum în situații critice, cum ar fi cei care au rămas fără loc de muncă. La întâlnirea cu președintele, a participat și ministrul Muncii, Violeta Alexandru.