Klaus Iohannis a semnat acum decretele. Mii de români sunt vizați

Klaus Iohannis a semnat acum decretele. Mii de români sunt vizați
Klaus Iohannis a semnat acum decretele. Mii de români sunt vizați

Pe fondul crizei COVID-19, economia românească și, implicit, tot ce ține de IMM-uri a suferit puternic, astfel că au fost necesare măsuri de susținere și de ajutor către acestea și nu numai. Pe acest fond Klaus Iohannis a semnat câteva decrete menite să ajute la revigorarea uni părți a economiei românești.

Klaus Iohannis a semnat acum decretele

Subiect de ironii și de dezbatere a fost Programul IMM INVEST ROMANIA. Conform ideii principale, programul permite IMM-urilor afectate semnificativ de criza COVID-19  să îşi asigure lichidităţile pentru derularea activităţii curente sau pentru investiţii.

Klaus Iohannis a semnat acum decretele. Mii de români sunt vizați
Klaus Iohannis a semnat acum decretele. Mii de români sunt vizați

Acest lucru se va face prin accesarea unuia sau a mai multor credite pentru realizarea de investiţii şi/sau unul sau mai multe credite/linii de credit pentru capital de lucru, garantate de către FNGCIMM în numele şi contul statului român, prin Ministerul Finanţelor Publice, plafonul maxim de garantare alocat fiind de 15 miliarde lei. Acest proiect a fost reglementat sub forma unui decret semnat astăzi de Klaus Iohannis.

În același timp, un alt decret, referitor la întărirea capacității administrative a sistemului sanitar și OUG privind stabilirea unor măsuri la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative, a fost semnat la Palatul Cotroceni, tot astăzi.

Mii de români sunt vizați de noile decrete semnate de Iohannis

Conform purtătorului de cuvânt la Președenției, astăzi au fost votate trei decrete importante, atât pentru economia românească, cât și pentru sistemul medical central din România, după cum urmează:

„Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 42/2020 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 110/2017 privind Programul de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii – IMM INVEST ROMÂNIA, precum și pentru aprobarea Schemei de ajutor de stat pentru susținerea activității IMM-urilor în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19 (PL-x 242/06.05.2020);

Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 40/2020 privind întărirea capacității administrative a sistemului sanitar (PL-x 157/27.04.2020);

Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 68/2019 privind stabilirea unor măsuri la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative (PL-x 613/11.11.2019)”, anunță Administrația Prezidențială.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI