Klaus Iohannis a decis: ce fac românii de Paște. Va fi sau nu lockdown?

Klaus Iohannis a decis: ce fac românii de Paște. Va fi sau nu lockdown?
Klaus Iohannis a decis ce fac romanii de Paste

Sărbătorile pascale se apropie cu pași rapizi, iar românii se tem de un nou lockdown în săptămâna dinaintea Învierii Domnului. Ce a declarat președintele României Klaus Iohannis în legătură cu aceste temeri ale cetățenilor României. Va fi sau nu carantina de Paște?

Klaus Iohannis a decis: ce fac românii de Paște

Președintele României a ținut o conferință de presă marți, 9 martie, în urma căreia a explicat ce vor face românii de Paște, mai exact dacă se va instaura sau nu, din nou, carantina pe teritoriul țării noastre. Klaus Iohannis a vorbit despre creșterea alarmantă a cazurilor de infectări cu virusul COVID-19 în toate regiunile României. Ce restricții se vor pune acum, după ce oficialii și-au exprimat îngrijorarea față de noile tulpini care apar.

„Cifrele din ultima săptămână privind evoluţia pandemiei de COVID 19 sunt îngrijorătoare. Tendinţa de creştere este evidentă şi din toate părţile ni se spune că presiunea pe secţile de terapie intensivă este tot mai mare. Trebuie să avem grijă să nu ne înecăm la mal. Starea de alertă va fi prelungită în această săptămână, din cauza numărului relativ mare de infectări. Restricţiile care sunt în vigoare vor fi păstrate, iar circulaţia pe timp de noapte – care este restricţionată acum de la ora 23.00 – va fi restricţionată mai devreme, probabil de la orele 22.00”, a mai anunţat preşedintele.”, a declarat președintele Klaus Iohannis, într-o declaraţie de presă, conform impact.ro.

Ne așteaptă lockdown de Paște?

Cât privește o posibilă carantinare în perioada sărbătorilor pascale, Klaus Iohannis spune că nu se pune problema de o asemenea măsură, cel puțin deocamdată. Adrian Baciu, vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare împotriva COVID-19 (CNCAV), a declarat și el că măsurile de precauție vor fi luate, ca de obicei, iar slujba de Înviere va fi în directă legătură cu dinamica epidemiologică din țară.

„Nu avem în vedere un lockdown de Paşte”, a declarat șeful statului român în cadrul aceleiași conferințe de presă.

Raed Arafat a întărit vorbele președintelui român, spunând că nu va fi vorba de niciun lockdown de Paște. Cu toate acestea secretarul de stat a atras atenția românilor cu privire la nerespectarea regulilor de precauție și a măsurilor de siguranță în perioada pandemiei

„Trebuie să se înţeleagă peste tot (…) în mâna noastră stă dacă continuăm să creştem incidenţa şi să trebuiască să luăm măsuri de limitare a circulaţiei (…) De noi depinde acest lcuru. Ne confruntăm cu riscul răspândirii mai rapide din cauza noii tulpini care devine din ce în ce predominantă peste tot şi un sistem sanitar care oricum este aglomerat în acest moment.

Dacă contiună creşterea (…) acolo unde trebuie măsuri locale, zonale, acestea se vor lua. Dacă nu le luăm vm ajunge să luăm măsuri naţionale mult mai drastice şi asta încercăm să evităm. (…) La acest moment nu există în faţa noastră, pe masă pusă nicio discuţie despre lockdown total (…) Încercăm tot posibilul să nu ajungem acolo”, a declarat Raed Arafat, conform sursei citate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI