Kaufland România retrage de urgență un produs periculos de la raft. Dacă l-ai cumpărat deja, nu îl consuma

Kaufland România retrage de urgență un produs periculos de la raft. Dacă l-ai cumpărat deja, nu îl consuma
Kaufland România retrage de urgență un produs

Nouă alertă alimentară! Kaufland România retrage de urgență un produs periculos de la raft. Clienții care au apucat să îl achiziționeze sunt rugați să îl restituie sau să îl arunce. Celebrul retailer foarte iubit de români a retras voluntar și preventiv produsul în cauză. Motivul este depășirea limitei legale de reziduuri de pesticide. Mai exact, este vorba despre existența clorpirifos și clorfenapir în acesta. Despre ce este vorba? Toți românii trebuie să știe!

Alertă alimentară: Kaufland România retrage un produs

Kaufland România retrage voluntar și preventiv un produs din motive ce țin de protejarea consumatorilor. Mai exact, este vorba despre depășirea limitei legale de reziduuri de pesticide precum clorpirifos și clorfenapir

  • Produs:

K- BIO AVOCADO 2 BUC
GTIN 4337185861307
LOT: 1005
Origine: Columbia
Furnizor: Eosta B.V.
IJsermanweg 15
2742 KH Waddinxveen, Olanda
Articolul menționat a fost
comercializat în magazinele Kaufland
în perioada 11.03.2022 – 18.03.2022

Retailer-ul celebru a reacționat și a retras de la comercializare produsul pentru a proteja toți clienții. Cei care au achiziționat produsul cu datele de identificare de mai sus sunt rugați să îl distrugă sau să se prezinte cu acesta în orice magazin Kaufland pentru a-l returna.

Acțiunea se poate face până la data de 1 aprilie a.c. pentru ca persoanele să primească înapoi contravaloarea sa, fără a mai fi necesară prezentarea bonului fiscal. Conform autorităților, avocado bio contaminat a fost vândut la magazinele Kaufland din Piatra Neamț.

Mesajul ANSVSA

,,Pentru a proteja siguranța consumatorilor, Kaufland a reacționat și a retras de la comercializare produsul.
Clienții care au achiziționat produsul cu datele de identificare de mai sus sunt rugați să nu-l consume şi se pot prezenta în orice magazin Kaufland pentru a-l returna, până la data de 01.04.2022 și vor primi contravaloarea sa, fără a mai fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Kaufland își cere scuze clienților pentru situația creată. Pentru informații, clienții au la dispoziție numărul de telefon al Centrului Relații Clienți, 0800 080 888, apelabil gratuit (număr apelabil doar din rețelele Vodafone, Orange, Telekom și Digi-RCS&RDS), de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00, iar sâmbăta în intervalul 08.00 – 17.00 sau în scris accesând www.kaufland.ro/contact” (Sursa: ANSVS)

Alt produs retras

Un alt produs retras în luna februarie de pe piață a fost înghețata ciocolată/vanilie distribuită în formă de baton la magazinele CORA. Inspectorii au descoperit mai multe produse contaminate cu oxid de etilenă, obligând comerciantul să le scoată imediat de pe piață.

Acestea au fost descoperite în 4 magazine din București, două din Constanța și în câte un magazin din Ploiești, Bacău, Cluj-Napoca și Drobeta Turnu-Severin.

”Produsul CORA ÎNGHEŢATĂ BATON CIOCOLATĂ NEAGRĂ/VANILIE 3X120ML/250,5 G, Cod de bare 3257985480229, Data limită consum 28/02/2022; Lot PL0059, în magazinele CORA”, au anunțat autoritățile.