Kaufland România, decizie controversată într-un magazin. Gardul pentru separarea vaccinaților de nevaccinați

Kaufland România, decizie controversată într-un magazin. Gardul pentru separarea vaccinaților de nevaccinați
Kaufland ia măsuri drastice de limitare a persoanelor nevaccinate

La nivel european, supermarketurile pot alege acum să servească doar clienții care au fost vaccinați sau care s-au vindecat de covid. Regulile de intrare pentru permisele de sănătate, anunțate de autorități germane de exemplu, permit tuturor magazinelor să introducă așa-numita regulă 2G. Cu alte cuvinte localurile pot alege să refuze intrarea celor care nu sunt vaccinați.. Astfel de decizii au fost luate și în interiorul magazinelor Kaufland din Germania, dar și în România, unde au fost duse la extrem.

Kaufland ia măsuri drastice de limitare a persoanelor nevaccinate

Dacă în Germania au fost impuse acest tip de reguli, în România, spre exemplu, retailerul Kaufland a trecut la un alt nivel conceptul de restricții în magazinele sale. Au apărut recent în spațiul public mai multe filmări în interiorul magazinelor Kaufand, unde au fost instalate garduri de cel puțin 2 metri înălțime. Conform oficialilor, gardurile sunt menite să țină la distanță clienții Kaufland care au decis să nu se vaccineze.

Un astfel de caz a apărut pe rețelele de socializare, imaginile arătând care este situația în interiorul unui magazin Kaufland din localitatea Râmnicu Sărat. După apariția acestor imagini au apărut și alte asemenea situații în alte orașe din țară, iar personajul principal erau tot magazinele Kaufland.

Gardurile montate în interiorul magazinului Kaufand din Râmnicu Sărat separă zona de restaurante, cofetării, farmacii, în general magazinele considerate neesențiale, de zona de acces propriu-zisă la rafturile cu produse. Atât pe site-ul oficial al retailer-ului, cât și pe pagina oficială de Facebook, nu există pentru moment nicio reacție la aceste situații prezentate de mai mulți clienți.

În Germania s-a impus regula 2G

Supermarketurile din Frankfurt, precum Kaufland, pot alege acum să servească doar clienții care au fost vaccinați sau care s-au vindecat de covid. Regulile de intrare pentru permisele de sănătate, anunțate de landul central Hesse, permit tuturor magazinelor să introducă așa-numita regulă 2G. Conform acesteia, localurile pot alege să refuze intrarea celor care nu sunt vaccinați („geimpft” în germană) sau care s-au vindecat („genesen„) de virus.

Introducerea regulii 2G, care a fost permisă în aproximativ jumătate din statele germane pentru sectorul serviciilor, permite magazinelor să renunțe la regulile privind purtarea măștii împreună cu cele care impun distanțarea socială, relatează publicația DailyMail.

Germania pare să se afle în mijlocul unui al treilea val de cazuri, deși numărul deceselor a scăzut în ultimele luni, după un al doilea val de vârf în luna ianuarie a acestui an. Germania a înregistrat 4,3 milioane de cazuri confirmate și 94.526 de decese în timpul pandemiei, conform cifrelor Organizației Mondiale a Sănătății.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI