Kaufland România ajută sute de mii de oameni. Noul program care intră în magazinele din țară
Kaufland România a inițiază un program agricol care vine în sprijinul producătorilor locali mici de fructe și legume, prin care le garantează siguranța cantităților cultivate și vândute, și un profit sigur. Programul agricol se realizează în parteneriat cu Cooperativa Țara mea.
Kaufland România ajută sute de mii de oameni
Conform unui comunicat al Kaufland România, principalele obiective ale acestui program sunt consolidarea structurii producătorilor români și colaborarea pe termen lung, cu extinderea capacităților, dar și diversificarea portofoliului de articole.
”Susţinerea producătorilor locali reprezintă o prioritate în politica de achiziţii Kaufland România. Compania a sprijinit întotdeauna producătorii români şi a ales să colaboreze cu aceştia ori de câte ori acest lucru a fost posibil, iar acest program vine să întărească această promisiune. Produsele micilor fermieri din program sunt certificate internaţional pentru calitate şi siguranţă (Global GAP), respectă standardele de prospeţime Kaufland şi se vor găsi la raionul de legume-fructe începând chiar din lunile mai-iunie. În sezon, sortimentul de legume şi fructe de la raft ajunge până la peste 90% produse româneşti”, se anunță în comunicat.
Astfel, pentru acest proiect, Kaufland o să colaboreze cu 237 de fermieri și producători mici din toată țara, care sunt înscriși în Cooperativa Țara mea, și o să colecteze de la aceștia peste 9.000 de tone de fructe și legume.
Ce cerințe trebuie să îndeplinească producătorii
Acest program se desfășoară în sezonul de legume și fructe din România, în perioada mai-octombrie 2021, existând posibilitatea de a fi extins pe termen lung. De asemenea, toți producătorii care sunt implicați în program îndeplinesc cerințele următoare:
- ei sunt certificați Global GAP ori urmează să obțină certificarea.
- au disponibile cantitățile necesare de fructe și legume agreate care pot fi planificate în avans.
- sunt producători români individuali ori fac parte dintr-o cooperativă
- au capacitate de prelucrare sau ambalare a produselor
- au capacitate de răcire sau de pre-răcire a produselor
- au capacitate logistică către depozite centrale
- au capacitate de stocare adecvată
- se angajează să respecte criteriile de calitate și de prospețime marca Kaufland România
”Producătorii mici şi mijlocii care îndeplinesc aceste cerinţe pot să se alăture programului, prin înscrierea în Cooperativa Ţara mea”, precizează Kaufland România.
Pentru anul acesta, în faza inițială a programului, au fost incluse cinci articole principale, iar planul pentru 2022 este mărirea cantităților și diversificarea portofoliului de produse.
”Producătorii locali mici au în continuare nevoie de susţinere”
Cantitățile menționate reprezintă circa 30% din cantitatea necesară de produse pe sezon, în timp ce pentru restul articolelor se colaborează cu alți furnizori locali. Iar suprafața contractată în program este de aproximativ 150 ha.
”Producătorii locali mici au în continuare nevoie de susţinere, mai ales într-o perioadă în care toată economia e pusă la grea încercare. Ne dorim să fim alături de ei, căutând mereu soluţii noi să îi susţinem să se dezvolte. Cei care aleg să îi sprijine au numai de câştigat, fiindcă românii caută în magazine produsele locale, iar dezvoltarea sectorului agricol intern înseamnă deopotrivă şi dezvoltarea economiei locale, pe lângă cea a business-ului. Cooperativa este cea mai sigură formă de asociere pentru micii producători care vor să crească şi noi suntem aici să îi susţinem”, a spus Valer Hancaş, director de comunicare şi Corporate Affairs Kaufland România.
De menționat este că Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, având 1.300 de magazine în 8 ţări, 132.000 de angajaţi, dar şi o reţea de 142 de magazine în țara noastră.