Județele din România care are 3 comune cu zero cazuri covid-19 în valul 4 al pandemiei. Cum a fost posibil

Județele din România care are 3 comune cu zero cazuri covid-19 în valul 4 al pandemiei. Cum a fost posibil
Comune din România cu zero cazuri de COVID-19 în valul 4

Există zone în România unde pare că pandemia nu a ajuns în valul 4, cu toate că țara noastră se află într-un scenariu greu. Care sunt comunele cu zero cazuri de infectare cu coronavirus?

Comune din România cu rată zero de infectare cu SARS-CoV-2

Există și comunități în România în care rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 este zero. Trei comune din județul Buzău (Odăile, Mugeşti și Pardoşi) nu au raportat niciun caz de COVID-19 în valul 4 tocmai când situația din țara noastră pare a fi greu de dus. Oamenii au înțeles pericolul și au fost atenți la măsurile de prevenție impuse de autorități.

Comuna Odăile din județul Buzău este situată la 47 de km de reședința de județ, iar cele zece sate componente risipite între dealuri îi găzduiesc pe cei aproximativ 700 de cetățeni majoritatea în vârstă. Aceștia nu au medic de familie la ei în comună, dar primesc ajutor medical de la o asistentă atunci când au nevoie.

Chiar cadrul medical în cauză i-a sfătuit să fie atenți, să poarte măști, să respecte distanțarea și să se dezinfecteze. Unii dintre localnici s-au vaccinat, dar doar câteva zeci de persoane la nivelul comunei. Fiecare stă la casa lui, iar drumurile sunt aproape pustii mai tot timpul, arată știri.tvr.ro.

„Lumea a încercat să scape de restricțiile de la oraș și s-a retras aici”

O situație ce mai poate fi luată drept exemplu este și la Brebu Nou, Caraș-Severin. Aici nu a fost niciun caz de COVID-19 încă de la începutul pandemiei. Îîn aceste locuri trăiesc doar 100 de oameni, dar uneori mai poposesc pe aici cei care se duc la festivalul de jazz de la Gărâna.

Un oficial a declarat că lumea a început ușor să se retragă spre locuri mai liniștite încă din timpul stării de urgență. A existat totuși un singur suspect, primarul. Din fericire, în urma efectuării testului s-a dovedit a fi complet sănătos. 

„Încă din timpul stării de urgență, lumea a încercat să scape de restricțiile de la oraș și s-a retras aici. Majoritatea lucrau online. Am avut și din București. Singurul suspect pe la noi a fost primarul, anul trecut.

Știți cum e, primarul trebuie să fie capul. A stat două săptămâni în izolare și toate cele. Din fericire, a ieșit negativ. Există și oameni vaccinați. Nu știm exact numărul, dar la primărie majoritatea sunt vaccinați. Eu am o problemă medicală și am rămas ultimul, dar mă voi vaccina dacă îmi dă voie medicul”, povestește
viveprimarul localității, Zlatomir Maletici, pentru libertatea.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI