Jucătorul pe care Gigi Becali vrea 20 de milioane de euro, pus sub acuzare. Ce pedeapsă riscă Florinel Coman, după ce a condus cu 165 de km/h și a prezentat un permis obținut ilegal

de: Sorin Barbu
23 02. 2023

Florinel Coman are probleme uriașe cu legea! Jucătorul de la FCSB a fost pus oficial sub acuzare după ce acum doi ani a gonit cu 165km/h pe autostradă, iar când a fost oprit de polițiști nu a putut să arate un permis de conducere obținut în România și a prezentat unul din Ucraina, despre care autoritățile spun că a fost obținut ilegal.

Florinel Coman, pus oficial sub acuzare

Florinel Coman a devenit un jucător important la FCSB și a revenit în grațiile patronului Gigi Becali, care încă să-l vândă cu 20 de milioane de euro, după ce a refuzat o ofertă de nouă milioane de dolari. Fotbalistul trece printr-o perioadă foarte bună, dar vestea pe care a primit-o astăzi îi va da moralul peste cap. Atacantul FCSB a fost pus oficial sub acuzare, iar dacă va fi găsit vinovat riscă o pedeapsă de minim un an de închisoare.

Florinel Coman a fost înregistrat pe 22 februarie 2021, de aparatul radar, conducând cu o viteză de 165 de kilometri pe oră pe „Autostrada Soarelui”. Polițiștii l-au oprit, iar în momentul controlului a spus că nu are permis. După câteva zile, Gigi Becali a spus că fotbalistul are un permis pe care l-a luat în urma unui examen susținut în Ucraina.

„Băiatul avea permis, nu poate să fie penal dacă avea permis. O să verifice autoritățile, mâine-poimâine o să verifice la miliția din Ucraina, o să vadă că a dat examenul acolo.

Suspendare de carnet îi dă oricum, că are 165 la oră. Chiar dacă e și fără carnet, o să îi dea un an cu suspendare de pușcărie. Care e problema? Mă duc eu la judecător și îi spun: «Domnule judecător, el e jucător la FCSB, dă-i o amendă penală». O să-l ierte și gata”, a spus Gigi Becali.

Polițiștii i-au făcut dosar penal după ce au constat că nu deține un permis de conducere național, având suspiciunea că cel ucrainean a fost obținut în mod ilegal. Autoritățile din România au încercat să obțină mai multe răspunsuri din Ucraina, dar eforturile lor s-au izbit de un zid, iar după declanșarea războiului a fost și mai greu să ia legătura cu oficialii din țara vecină.

Ce pedeapsă riscă Florinel Coman
„Infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice – Conducerea unui vehicul fără permis de conducere:

Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani” – Art 335 din Codul Penal.

Gândul susține că avocații jucătorului vor să arate în instanță că a fost vorba doar de o greșeală și vor prezenta judecătorilor mai multe mărturii ale unor oameni importanți care vor susține ideea că Florinel Coman este un cetățean model.