Joe Biden s-a rănit singur. Ce accident stupid a pățit, de fapt, președintele Americii

Cum se simte Joe Biden după accident Sursă foto: News.ro

Președintele SUA, Joe Biden, se confruntă cu o problemă de sănătate, acest lucru având loc după un accident pe care l-a avut, în timp ce se juca cu câinele său. Medicul său a transmis cum se simte președintele americanilor în aceste momente și ce pași va trebui să parcurgă pentru recuperare.

Cum s-a produs accidentul

Recent, medicul noului președinte a anunțat că acesta se confruntă cu o luxație de gleznă, după ce a alunecat în timp ce se juca cu patrupedul său. Din păcate, Joe Biden prezintă şi câteva mici fracturi ale oaselor de la talpa piciorului, fiind nevoit să poarte până la recuperare o gheată ortopedică, potrivit CNN.

Inițial, medicul său personal, Kevin O’Connor, vorbise despre „o entorsă la piciorul drept”, fără „fractură evidentă”. El a adăugat că Joe Biden va face o scanare CT pentru a evalua cu exactitate starea leziunii. Scanarea „a confirmat fisuri la nivelul piciorului”, a declarat medicul mai târziu într-o altă declarație publicată de serviciile de presă ale democratului. El a adăugat că președintele ales va fi nevoit să poarte o cizmă ortopedică timp de câteva săptămâni.

Iniţial radiografia nu a arătat fracturi evidente, dar o scanare CT a confirmat mici luxaţii ale oaselor cuneiforme şi intermediar şi lateral. Va purta o gheată ortopedică în următoarele săptămâni”, a fost declarația medicului Kevin O’Connor.

Președinții SUA au parte frecvent de consult medical pentru a li se evalua starea de sănătate, astfel că Joe Biden nu a făcut excepție de la regulă, mai ales că acesta este cel mai în vârstă președinte al SUA. Duminică, echipa lui Biden a anunțat că acesta va fi consultat preventiv de un medic ortoped, după ce acesta și-a luxat piciorul în timp ce se juca cu câinele său.

Ce mesaj a transmis președintele Trump

Imediat după anunțul referitor la incidentul pe care l-a suferit noul președinte, Donald Trump a transmis un mesaj neașteptat pe Twitter cu care și-a surprins toți fanii. Acesta a scris “fă-te bine curând”, făcând referire, cel mai probabil, la Joe Biden.

Noul președinte a împlinit vârsta de 78 de ani pe 20 noiembrie, devenind astfel cel mai bătrân președinte din istoria Americii. În ciuda vârstei sale, în timpul campaniei electorale,, echipa sa a publicat istoricul său medical, arătând că este apt pentru a-și exercita funcția fără probleme.

La acel moment, medicul său, O’Connor, afirma că acesta este într-o stare foarte bună: „sănătos, viguros, şi îşi va îndeplini cu succes mandatuld e preşedinte”.

Familia Biden este iubitoare de animale, astfel că aceștia dețin doi câini din rasa Ciobănesc German, Major și Champ.  Major a fost adoptat de la o asociaţie din Delaware în 2018, iar Champ sa devenit membru al familiei în 2008, la câteva săptămâni după ce Biden a devenit vicepreşedinte al SUA.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI