Joe Biden, avertisment dur la adresa lui Vladimir Putin. Cu ce probleme se confruntă SUA în acest moment: „Nu îl vom lăsa să scape pentru asta”

Joe Biden, avertisment dur la adresa lui Vladimir Putin. Cu ce probleme se confruntă SUA în acest moment: „Nu îl vom lăsa să scape pentru asta”
Vladimir Putin și Joe Biden

România nu este singura țară care se confruntă cu creșteri enorme ale prețului la carburanți, SUA fiind, de asemenea, puternic afectată de aceste schimbări. De altfel, Joe Biden se arată extrem de supărat pe Vladimir Putin, pe umerii căruia pune întreaga vină. În urma exploziei prețului la pompă, președintele american nu a ezitat să acuze companiile de petrol și gaze, care au acționat în detrimentul consumatorilor, prioritizându-și profiturile.

Războiul declanșat de Vladimir Putin, o povară greu de dus pentru SUA

Președintele american a lansat acuzații grave la adresa lui Vladimir Putin, avertizându-l că lucrurile nu vor rămâne așa, cu privire la faptul că, din cauza războiului din Ucraina, prețurile la carburant au crescut exponențial.
Acesta a transmis că autoritățile vor depune toate eforturile pentru a scădea prețul carburanților, subliniind că este nevoie de o creștere a producției de energie națională.

„Adevărul simplu este că prețul benzinei a crescut cu aproape 2,00 dolari pe galon din cauza atacului nemilos al lui Vladimir Putin asupra Ucrainei și nu îl vom lăsa să scape cu asta. Și facem tot ce putem pentru a reduce această durere la pompă acum.

Dacă aceste experiențe ne-au arătat ceva, este că trebuie să creștem și să valorificăm mai multă energie aici, acasă”, a spus Biden.

Joe Biden nu s-a sfiit să acuze companiile de petrol și gaze pentru ceea ce el numește „prioritizarea profiturilor”, consumatorii fiind singurii care trebuie să suporte costurile mult prea mari. Președintele american a solicitat Congresului să adopte o scutire a taxei federale pe benzină.

„Fac apel la companii să treacă acest lucru, fiecare bănuț din această reducere de 18 cenți, la consumator. Nu este timp acum pentru profituri”, a adăugat Joe Biden.

Motivul pentru care Joe Biden dorește să aibă o nouă întâlnire cu președintele Chinei

Președintele american Joe Biden a transmis marți, 21 iunie, că are în plan o discuție cu omologul său chinez, Xi Jinping. Acesta a răspuns că nu știe exact când va avea loc întâlnirea „Nu ne-am decis încă când”, după ce a fost întrebat de jurnaliști dacă există în plan o discuție despre o posibilă ridicare a taxelor de import impuse de Donald Trump pentru foarte multe produse chinezești.

Motivul acestor discuții este inflația extrem de mare cu care se confruntă americanii, astfel că Joe Biden este forțat să ridice taxele vamale aspre, pentru a tempera costurile extrem de ridicate.

Cei doi președinți au discutat de patru ori până acum, de când a fost ales președinte Joe Biden, ultimul dialog fiind pe 18 martie. Deși au ca scop menținerea unei linii deschise între cele două mari puteri ale lumii, tensiunile existente în prezent nu par a se relaxa, cele două țări având opinii diferite în mai multe privințe, inclusiv în ceea ce privește războiul din Ucraina. De vreme ce SUA susține Ucraina, China se alătură de partea Rusiei, oferindu-i tot sprijinul de care are nevoie, spre indignarea Occidentului.