30 iul. 2022 | 22:41

Joe Biden are din nou covid-19. Cum se simte și ce urmează să facă

News
Joe Biden are din nou covid-19. Cum se simte și ce urmează să facă
A fost testat negativ în ultimele patru zile

Joe Biden are din nou covid-19! Pe 27 iulie, Președintele Joe Biden declara că „se simte foarte bine” și că revine la muncă. Președintele american a fost izolat la Casa Albă. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe declara că Biden s-a recuperat, după ce fusese depistat cu o formă ușoară de Covid-19. La această oră, presa de peste ocean anunță că a fost testat din nou pozitiv pentru COVID-19 sâmbătă, potrivit unei declarații a medicului de la Casa Albă, deși nu are niciun simptom și se simte „destul de bine”.

Casa Albă: Joe Biden are din nou covid-19

Joe Biden a fost testat pozitiv pentru această boală în urmă cu nouă zile, dar apoi a fost testat negativ de două ori la începutul acestei săptămâni. Acum medicul de la Casa Albă spune că va relua procedurile de izolare.

Motivul este testul său pozitiv, fiind considerat a fi o pozitivitate de „ricoșeu”. Conform medicului, această pozitivitate a fost experimentată de unii pacienți COVID, conform Reuters.

Potrivit medicului Casei Albe, Dr. Kevin O’Connor, Biden se simte toturși bine. De altfel, președintele a scris pe Twitter despre asta, spunând că se poate întâmpla unei „mici minorități de oameni”.

„Nu am niciun simptom. Dar mă voi izola pentru siguranța tuturor celor din jurul meu. Sunt încă la muncă și voi fi din nou pe drum în curând”, a scris el pe Twitter.

A fost testat negativ în ultimele patru zile

Testul pozitiv pune în pericol o deplasare de marți în Michigan pe care Biden o plănuise pentru a prezenta recenta adoptare a unei legi pentru stimularea industriei semiconductorilor, anunțată de Casa Albă sâmbătă mai devreme.

O’Connor a precizat că Biden, care are 79 de ani, a fost testat negativ în ultimele patru zile și că nu există niciun plan de a reîncepe tratamentul, având în vedere lipsa simptomelor sale.

Biden a descris anterior experiența sa cu COVID ca fiind ușoară, spunând că a putut să continue să lucreze în timp ce se afla în izolare și a atribuit relativa sa ușurință cu boala vaccinurilor și altor tratamente.

„Diferența este reprezentată de vaccinări, bineînțeles. Dar, de asemenea, noi trei noi instrumente gratuite pentru toți și disponibile pe scară largă.

Nu trebuie să fii președinte pentru a obține aceste instrumente pe care să le folosești pentru apărarea ta. Aceleași vaccinuri de rapel, același test la domiciliu. Același tratament pe care l-am primit și eu, vă sunt disponibile.

Administrația mea s-a asigurat că toți americanii din întreaga țară, din toate categoriile sociale, au acces gratuit la aceste instrumente”, declara recent Joe Biden.

O’Connor declarase anterior că Biden va fi testat în mod regulat pentru a urmări un potențial caz de „ricoșeu” al COVID-19, pe care îl pot experimenta unii pacienți care au fost tratați cu Paxlovid, medicamentul pe care l-a primit președintele.