Joe Biden, anunț de ultimă oră privind noi sancțiuni împotriva Rusiei: „Putin este acum izolat de lume mai mult decât a fost vreodată”

Joe Biden, anunț de ultimă oră privind noi sancțiuni împotriva Rusiei: „Putin este acum izolat de lume mai mult decât a fost vreodată
Joe Biden, amenințări către Vladimir Putin în timpul Congresului

Joe Biden a avut, marți, primul său discurs despre starea Națiunii, în cadrul Congresului de la Washington, exprimându-și dezacordul total față de acțiunile fără precedent ale lui Vladimir Putin. Președintele american l-a numit pe liderul de la Kremlin „dictator”, despre care a transmis că este „mai izolat decât oricând”. De asemenea, Joe Biden a reconfirmat încrederea pe care o are față de rezistența și puterea poporului american, care va fi apărat cu orice preț de NATO. Joe Biden a dat asigurări cu privire la faptul că „libertatea va triumfa întotdeauna asupra tiraniei”, anunțând totodată noi restricții pentru Rusia.

Ce măsuri aspre s-au luat împotriva Rusiei. Noi restricții pentru tiranul de la Kremlin

Președintele american, Joe Biden, l-a criticat în termeni duri pe Vladimir Putin, căruia i-a declarat război, susținând că întreaga lume este pregătită și unită să-l înfrunte. Mai mult, liderul de la Casa Albă a transmis că „democrațiile sunt pregătite să lupte împotriva autocarației”, altminteri, „dictatorii vor provoca mult haos”.

Joe Biden nu i-a uitat nici pe oligarhii ruși care spune el, că vor plăti pentru activitățile criminale ale acestora, după ce un grup operativ al Departamentului de Justiţie al SUA se va concentra pe urmărirea penală a acestora. Ei au fost amenințați de președintele american cu confiscarea iahturilor, apartamentelor de lux și avioanelor.

„În seara asta, le spun oligarhilor ruși și liderilor corupți care au înșelat miliarde de dolari din acest regim violent. Departamentul de Justiție al SUA formează un grup de lucru dedicat pentru a urmări crimele oligarhilor ruși. Ne alăturăm aliaților noștri europeni pentru a găsi și confisca iahturile dumneavoastră, apartamentele de lux și avioanele dumneavoastră private. Venim după câștigurile voastre frauduloase”, a avertizat Joe Biden.

„Putin va plăti un preț pe termen lung”

Joe Biden a anunțat că Vladimir Putin ca plăti pe termen lung pentru invazia sa, în ciuda faptului că pentru moment, acesta s-ar putea bucura de episoade scurte de victorie.

„Deși poate obține mici victorii pe câmpul de luptă, el va plăti un preț mare pe termen lung. Nu are idee ce urmează”, a subliniat Biden.

Președintele american a anunțat, de asemenea, că SUA blochează accesul Rusiei la tehnologie și își închide spațiul aerian pentru zborurile din Rusia, avertizând liderul de la Kremlin că aceste restricții vor avea consecințe grave precum diminuarea puterii economice și slăbirea forțele militare pentru anii următori.

Joe Biden a anunțat că Rusia va suporta consecințe majore în urma agresiunilor manifestate asupra Ucrainei, anunțând că SUA taie cele mai mari bănci ale Rusiei de la sistemul global financiar (SWIFT). Acesta a amenințat cu sancțiuni aspre față de economia Rusiei, care acum este îngenunchiată.

„Putin este acum izolat de lume mai mult decât a fost vreodată. Sancțiunile noastre au ca țintă economia Rusiei. Bursa de valori a Rusiei a pierdut 30% din valoare. Am lovit activele Rusiei. Oligarhii ruși nu mai au bani. Economia rusească este îngenuncheată și doar Putin este vinovat. Va plăti un preț dur pentru ceea ce a făcut”, a transmis Joe Biden.