14 feb. 2023 | 13:42

Jens Stoltenberg rupe tăcerea despre războiul dintre Rusia și NATO. Ce mesaj i-a transmis lui Vladimir Putin

News
Jens Stoltenberg rupe tăcerea despre războiul dintre Rusia și NATO. Ce mesaj i-a transmis lui Vladimir Putin

Secretarul general NATO a venit cu informații explozive în această dimineață, chiar înainte de întâlnirea miniștrilor Apărării din țările membre. Jens Stoltenberg a fost întrebat cât de implicată este alianța pe care o conduce în acest război sângeros, iar răspunsul său ar putea să reprezinte un nou motiv de atac pentru Rusia.

Secretarul general NATO, acid la adresa Rusiei

Tensiunile dintre NATO și Rusia au crescut semnificativ odată cu impunerea multor pachete de sancțiuni pentru țara invadatoare, dar și din cauza ajutorului imens acordat Ucrainei. Astfel, dacă la începutul războiului, statele membre NATO au dorit să furnizeze doar arme nelatale pentru a păstra sub control relațiile cu Rusia, de la o vreme încoace, conflictul dintre Ucraina și țara condusă de Putin a escaladat radical, motiv pentru care NATO și-a schimbat poziția față de Rusia.

Aflate încă de la început de partea Ucrainei, după mai multe negocieri, statele membre NATO au început să trimită artilerie și tancuri Ucrainei pentru a ataca Rusia, motiv de supărare pentru Vladimir Putin, care nu o dată a amenințat cu arma nucleară și cu inmulțirea atacurilor asupra Ucrainei, dar și asupra țărilor „neprietene”.

În cursul zilei de astăzi, Jens Stoltenberg a fost întrebat de un jurnalist de la Associated Press „de ce ar trebui lumea să creadă că NATO nu este în război cu Rusia”, având în vedere poziția clară a organizației în raport cu fiecare țară implicată în război.

Potrivit secretarului general al NATO, nimeni nu dorește să fie în război cu Rusia, însă ceea ce se urmărește este susținerea Ucrainei pentru a se apăra de atacurile care au ucis mii de oameni nevinovați.

„Ucraina are dreptul să se apere”

În continuare, secretarul general NATO a dat asigurări cu privire la faptul că, atât organizația, cât și statele aliate nu au în vedere implicarea într-un război cu Rusia, însă apără dreptul Ucrainei de a se apăra, făcând tot ce este posibil pentru a o sprijini.

„Nici NATO, nici aliații nu sunt parte din conflict. Ceea ce facem noi este să sprijinim Ucraina, care se apără. Trebuie să înțelegem despre ce este vorba. Este un război de agresiune. Președintele Putin și Rusia au atacat o națiune suverană, independentă, democratică și liberă. Desigur, Ucraina are dreptul să se apere și noi avem dreptul să ajutăm Ucraina”, a spus secretarul general al alianței, în declarațiile publicate pe pagina de Twitter a NATO.

Jens Stoltenberg a explicat de ce tipul de arme oferite Ucrainei au variat, iar spre final, aliații au decis furnizarea unor arme grele, inclusiv tancuri.

„Tipul de sprijin pe care NATO l-a oferit Ucrainei a evoluat pe măsură ce războiul a evoluat.

La început, a fost foarte important să furnizăm arme ușoare antitanc, apoi am văzut nevoia de artilerie, apoi a devenit evident că era nevoie de sisteme de apărare aeriană mai avansate și în ultimele luni aliații au convenit asupra furnizării de armament greu”, a precizat șeful alianței.

Jens Stoltenberg a explicat, de asemenea, că NATO va continua să ofere ajutor Ucrainei atât cât va fi nevoie pentru ca Ucraina să obțină victorie împotriva Rusiei și pentru a-și recâștiga teritoriile.

„Sprijinul va continua, pentru că trebuie să ne asigurăm că Ucraina primește armele de care are nevoie pentru a fi capabilă să-și recupereze teritoriile și să câștige acest război”, a dezvălui șeful NATO.

 

Parteneri
Ce trebuie să pui pe masă, neapărat, ASTAZI de Sfântul Dumitru pentru a atrage norocul, protecția și belsugul
Redactia.ro
Bărbatul care a fost cel mai mare escroc din istorie. Cum a reușit să vândă Turnul Eiffel la fier vechi
Click.ro
„Ce dracu' să facem cu ei?”. Militari ruși, înregistrați când vorbesc despre sosirea nord-coreenilor pe front
Digi24
ȘOCANTI!!! Cum arăta Ilinca Vandici înainte de operații. IMAGINILE bombă au scăpat pe net
Vocea.biz
Una dintre cele mai sexy vedete din România s-a pocăit! 'Mi-a vorbit Dumnezeu... E foarte greu de explicat în cuvinte'
Unica.ro
O infecție face ravagii. Duce la cancer în scurt timp
EVZ.ro
Laura Crișan ar fi vrut să incendieze casa moștenită de la familia ei! Declarațiile halucinante ale unui martor: ”Pentru a scăpa de...”
Spynews
Ucraina a umilit România! Biserica Ortodoxă Română (BOR) a făcut anunțul
Capital.ro
Oana Pellea, scoasă din sărite de gestul făcut de Alina Ceușan: „Dizgrațios, nesimțită postare”
Avantaje
SENIORII care AU PRIMIT MAJORĂRI, VIZAȚI! MARIUS BUDĂI a CONFIRMAT
Mediaflux
El este Lehel, bărbatul suspectat că a ucis-o pe românca de 48 de ani și a zidit-o într-un bar din Germania. Vecina Luminiței, declarații halucinante | FOTO
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
Îl mai știi pe Remus din „Secretul Mariei”? Ce mai face acum actorul Toma Dănilă si ce legătură există între el și Liviu Vârciu
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro