Jean Paler, a cincea internare, în două luni: ”M-au terminat total, nu mă pot ține pe picioare, cad!”. La care spital îi este ultima speranță EXCLUSIV

de: Simona Ecovoiu
07 10. 2023

Jean Paler (70 de ani) se internează a cincea oară, de data aceasta la Spitalul Fundeni, unde speră ca medicii să-i aline, în sfârșit, suferința. Actorul a vorbit, în exclusivitate pentru Playtech Știri, despre problemele grave de sănătate care-l împiedică să mai urce pe scenă. Cum se simte, în prezent.

Care este starea de sănătate a actorului Jean Paler

Actorul Jean Paler a fost luat cu Ambulanța, în luna august, pe când se afla în turneu pe litoral. De atunci, a fost internat în spitale din Constanța, Sinaia, Ploiești și din București, la Militar. În ciuda eforturilor medicilor, starea lui de sănătate tot nu s-a îmbunătățit, astfel că urmează o nouă internare.

El ne-a vorbit, exclusiv pentru Playtech Știri, despre problemele de sănătate care nu-i dau pace și-l împiedică să mai urce pe scenă:

”Nu am echilibru, nu mă pot ține pe picioare. Stau câteva minute și cad, după ce fac câțiva pași simt nevoia să mă așez. Scrie și în biletul de externare că trebuie să fiu susținut de cineva, vede de mine fiica mea, dar vine și băiatul de la București”.

Se internează a cincea oară în ultimele 2 luni

Jean Paler ne-a vorbit și despre următoarea internare, de data aceasta la Spitalul Fundeni, unde, în urmă cu doi ani, medicii au făcut minuni și l-au pus pe picioare:

”Pe 16 octombrie, la ora 7.00 dimineața, trebuie să ajung la București, la Spitalul Fundeni, la internare, la secția Cardiologie. Am mai fost la ei, și acum doi ani, m-au mai pus o dată pe picioare, dar n-am mai ajuns acolo pentru că nu au mai avut paturi libere.

Medicul cardiolog Răzvan Radu Ilie, care m-a mai tratat, îmi va relua toate analizele la inimă, ca să vadă ce se întâmplă, căci am fost în 4 spitale și mi-au schimbat de 4 ori tratamentul zilnic, schema de tratament. Mi-au scos, mi-au pus și m-au terminat total. El este speranța mea, m-a chemat de urgență!”.

Jean Paler suferă și de probleme neurologice locomotorii

Jean Paler nu are doar probleme cardiace. El ne-a dezvăluit că a fost diagnosticat și cu o altă boală complicată, cu risc mare de agravare, din cauza diabetului:

”Acum doi ani am făcut și o hemipareză la picioare și la mâini, nu puteam ține nici măcar o cană cu ceai. Am făcut, atunci, tot la Fundeni, tratament cu imunoglobuline, a fost foarte bun.

După ce mi-au făcut o examinare, au găsit că vârfurile, mugurii terminațiilor nervoase ale picioarelor, sunt mâncate de diabet, s-au distrus, nu mai au contacte, de aceea intervenise acea hemipareză. Este o boală fără leac.

La Spitalul Militar au găsit că mi s-a agravat boala, dar mi-au zis să mă duc tot la Fundeni, deși și ei au o secție de Neurologie foarte bună. Boala poate avansa și s-ar putea să nu mai pot merge.

La Fundeni vor încerca să mă pună din nou pe picioare, ca acum doi ani, doamna doctor neurolog Drăghici și echipa ei!”, ni s-a mai confesat Jean Paler, exclusiv pentru Playtech Știri.