Jaqueline Cristian și Ana Bogdan, eliminate de la Australian Open 2023. Când vor juca Irina Begu, Sorana Cîrstea și Patricia Ţig

de: Sorin Barbu
16 01. 2023

Jaqueline Cristian și Ana Bogdan au fost eliminate încă din primul tur de la Australian Open 2023. Marți intră în scenă și ultimele trei jucătoare care ne vor reprezenta la primul turneu de Grand Slam al anului. Irina Begu a primit o veste bună, după ce organizatorii au anunțat-o că va avea o nouă adversară.

Jaqueline Cristian și Ana Bogdan au pierdut în primul tur la Australian Open 2023

Jaqueline Cristian a fost prima jucătoare din România de pe tabloul principal care și-a început „aventura” la Australian Open 2023. Nu a avut însă nicio șansă în duelul cu favorita numărul trei a turneului. Sportiva noastră a rezistat pe teren mai puțin de o oră în confruntarea cu Jessica Pegula și a câștigat doar un game.

„A jucat foarte bine şi mă aşteptam la un meci foarte solid din partea ei, doar e numărul 3 în lume. Am încercat să mă concentrez mai mult pe mine şi să fiu atentă mai mult la jocul meu decât la jocul ei, dar chiar a făcut un meci foarte bun, iar eu am greşit prea mult.

Am avut câteva şanse de a închide nişte game-uri, puteam să servesc mult mai bine, puteam să închid câteva puncte pe care le-am greşit destul de uşor. Poate ar fi fost mai strâns scorul, dar oricum ar fi fost un meci foarte greu”, a spus Jaqueline Cristian, pentru eurosport.ro.

Și Ana Bogdan, locul 63 WTA, a pierdut în primul tur în fața unei sportive din Ungaria, Anna Bondar, sportivă care a început competiția pe locul 81 WTA. Meciul s-a terminat după trei seturi, iar scorul a fost 2-6, 6-2, 3-6, după două ore și două minute de joc. A fost a doua întâlnire directă dintre Bogdan și Bondar, scorul fiind acum 1-1. Anna Bondar, ocupanta locului 81 WTA, se va duela la Melbourne cu favorita numărul 17, Jelena Ostapenko, care a trecut fără emoții de ucraineanca Dayana Yastremska.

Când vor juca la Australian Open 2023 Irina Begu, Sorana Cîrstea și Patricia Țig

Marți este ziua în care vor intra pe teren și ultimele trei sportive din România care ne reprezintă la Australian Open 2023. Irina Begu, locul 28 WTA, şi cap de serie numărul 27, ar fi trebuit să o înfrunte pe Saisai Zheng, dar sportiva din China s-a accidentat și va fi înlocuită de Elizabeth Mandlik, o jucătoare aflată la prima apariție la acest turneu de Mare Slam. Irina Begu participă a 12-a oară, iar cea mai bună performanță a înregistrat-o în anul 2015, când s-a calificat în optimile de finală. Meciul ei va începe după ora 7.30

Patricia Maria Ţig o va întâlni, în primul tur de la Australian Open 2023, pe Shuai Zhang, din China, cap de serie 23, după ora 6.00. iar Sorana Cîrstea va evolua contra sportivei Iulia Putinţeva, din Kazahstan, după ora 5.30. Cele trei partide sunt programate marți.

România nu poate conta la această competiție pe Simona Halep. Jucătoarea din Constanța este suspendată provizoriu pentru dopaj.