Jandarmii prahoveni au avut mult de furcă în weekend. Au fost chemați la 20 de intervenții pentru îndepărtarea urșilor

Jandarmii prahoveni au avut mult de furcă în weekend. Au fost chemați la 20 de intervenții pentru îndepărtarea urșilor
Jandarmii prahoveni au avut mult de furcă în weekend

Jandarmii prahoveni au fost nevoiți să intervină de mai multe ori pentru îndepărtarea urșilor. Aceștia continuă să vină în zonele locuite, iar localnicii sunt speriați. Cetățenii au semnalat, prin apel la 112, prezența animalelor în apropierea caselor.

Intervenția jandarmilor în Prahova pentru îndepărtarea urșilor

În ultimele zile, jandarmii prahoveni au avut 20 de intervenții pentru îndepărtarea urșilor care au coborât în stațiunile de pe Valea Prahovei. De asemenea, și locuitorii comunei Șotrile au semnalat prezența animalelor în zonele locuite.

Potrivit datelor comunicate de Daniel Chirvase, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova, cele 20 de intervenții au avut loc în stațiunile Bușteni, Sinaia și Azuga. Prezența urșilor a fost semnalată la tomberoane, pe străzi și în zona pârtiei Sorica.

Mai mult de atât, jandarmii au fost nevoiți să intervină și în noaptea de duminică spre luni. În jurul orei două dimineața, o ursoaică cu patru pui se afla pe o stradă din Bușteni. În momentul în care echipajele de jandarmi au sosit, animalele nu se mai aflau în zonă. Oamenii legii au mai rămas la fața locului pentru monitorizare.

Multiple intervenții și pentru jandarmii din Harghita

Un bărbat a anunțat prezența unui urs în curtea unei case din satul Cădaciu Mare, comuna Șimonești. La fața locului a fost trimis un echipaj de jandarmi, însă până au ajuns, ursul părăsise deja zonele locuite. Un alt apel a fost făcut în aceeași. Un bărbat a semnalat prezența unui urs pe drumul ce leagă municipiul Miercurea Ciuc de comuna Leliceni.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil, iar animalul a fost îndepărtat către pădure. Un cetățean a cerut ajutorul autorităților și la miezul nopții. Acesta a observat un urs pe strada Gării din Băile Tușnad. O patrulă de jandarmi a ajuns la fața locului în scurt timp.

Cu toate acestea, animalul nu mai era în zonă, acesta nu a mai fost văzut nici prin apropiere. Din cele relatate de persoanele care au efectuat apelurile cu privință la prezența urșilor, cel mai probabil, animalele se aflau în căutare de hrană. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Harghita a trimis și mesaje RO-ALERT.

„Menirea mesajelor RO-ALERT nu este aceea de a-i face să vină într-un număr cât mai mare la locul unde este semnalată prezenţa urşilor, pentru că astfel îşi pot pune viaţa în pericol, dar şi îngreunează intervenţia instituţiilor abilitate de a soluţiona astfel de situaţii”, transmite Biroul de Presă IJJ Harghita.