Când nu sunt la proteste, jandarmii amendează prostituate. Cum sunt educate fetele de pe centura din Alba

de: Iorgu Ianusi
07 03. 2019

Paisprezece prostituate, nici mai mult, nici mai puțin – toate au ajuns în vizorul jandarmilor din Alba. Femeile au fost surprinse de jandarmi în timp ce se aflau pe şoseaua de centură a municipiului Alba Iulia.

Doamnele încercau să mai scoată un ban, dar, spre ghinionul lor, domnii în uniformă au sosit în razie. Și doar într-o singură zi, ci între 2 și 6 martie.

Au fost surprinse chiar în timp ce încercau să acosteze bărbaţi, „în vederea practicării de raporturi sexuale”, notează jandarmii într-un comunicat pe care l-au trimis presei după razie.

Toate femeile suspectate că ar practica prostituția au fost amendate și au fost avertizate: Jandarmeria va spori numărul de controale, așa încât afacerile doamnelor s-ar putea să nu mai meargă așa de bine.

Doamnele suspectate că ar avea „moravuri ușoare” au între 24 şi 54 de ani, semn că în vizorul forțelor de ordine nu s-au aflat doar suspectele tinere, ci și veteranele în acest domeniu.

„Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Alba a efectuat, în perioada 2 – 6 martie, o acţiune privind prevenirea şi combaterea fenomenului prostituţiei. Cu acest prilej, pe şoseaua de centură a municipiului Alba Iulia au fost surprinse 14 femei, care au între 24 şi 54 de ani, care, pentru a obţine foloase materiale, încercau să acosteze bărbaţi, în vederea practicării de raporturi sexuale”. Jandarmeria Alba

Cum educă Jandarmeria prostituatele cu experiență din Alba

Raziile din perioada 2-6 martie 2019 ar putea trece drept o știre banală, dacă jandarmii s-ar fi limitat la amendarea „suspectelor”. Însă, nu a fost așa.

Domnii în uniformă de intervenție au găsit oportun să le dea și o lecție doamnelor amendate. Pe lângă „sancțiunile contravenționale” ( mai popular, amenzile pentru „moravuri ușoare”), care au ajuns la un total de 4.200 de lei, jandarmii le-au dat o lecție domnișoarelor și doamnelor prinse pe centură despre cum ar trebui să se comporte în societate.

„Jandarmii le-au explicat consecinţele legale ale faptei săvârşite, le-au îndrumat să desfăşoare o activitate în acord cu normele de convieţuire în societate, iar la final le-au aplicat avertismente scrise sau le-au sancţionat cu amenzi contravenţionale, în valoare totală de 4.200 de lei. Totodată, le-au pus în vedere că, în intervalul următor, Jandarmeria Alba va intensifica acţiunile pentru combaterea acestui fenomen.” Jandarmeria Alba