Jamila Cuisine, infectată cu COVID-19. Prin ce momente cumplite a trecut: „Nu știam de ce tocmai eu”

Jamila Cuisine, infectată cu COVID-19. Prin ce momente cumplite a trecut: „Nu știam de ce tocmai eu”
Jamila Cuisine, infectată cu COVID-19. Prin ce momente cumplite a trecut: "Nu știam de ce tocmai eu" Sursă foto: Facebook Jamila Cuisine

Geanina Staicu-Avram, cunoscută de milioane de gospodine din România drept “Jamila Cuisine”, a anunțat, joi că a fost diagnosticată cu COVID-19. Una dintre cele mai iubite și mai urmărite vloggerițe a povestit momentele grele prin care a trecut și le transmite tuturor un mesaj de conștientizare.

Jamila a respectat toate normele de protecție

Geanina Staicu-Avram și-a anunțat prietenii virtuali de pe rețeaua de socializare Facebook că a fost infectată cu COVID-19, însă starea sa de sănătate actuală este una bună, ea fiind vindecată.

Vloggerița culinară a mărturisit că nu înțelege nici acum de ce s-a infectat, deoarece a purtat corect mască, tot timpul, a păstrat distanța socială și nu a plecat în nicio vacanță, de frica noului coronavirus. Cu toate acestea, sursa de inspirație a gospodinelor a trecut prin niște momente grele, pe care le-a și menționat în postarea sa.

Jamila a făcut public și buletinul său de analize, explicând că a dorit să țină secret acest eveniment neplăcut pentru a evita toate comentariile răutăcioase care au apărut în situații similare.

„Dragii mei, vreau să împărtășesc cu voi un lucru foarte personal despre care mi-e încă foarte greu să vorbesc. Am fost infectată cu virusul SARS-cov-2, adică am avut COVID-19. Imediat ce am aflat s-a instalat panica.

Pentru început nu știam cum de tocmai eu m-am infectat. Am purtat mereu mască și am purtat-o corect, am păstrat distanța socială, nici măcar n-am plecat în vacanță anul acesta, tocmai pentru a mă proteja și pentru a-i proteja pe ai mei”, și-a început mesajul pe Facebook Jamila.

Care au fost cele mai mari provocări pe perioada infectării

Geanina Staicu-Avram, în vârstă de 32 de ani, și-a continuat povestea cu detalii despre momentele grele pe care le-a avut de înfruntat, de la discuțiile cu DSP, până la carantinarea familiei și izolarea sa.

Inițial, aceasta a declarat că i-a fost frică de ce vor spune ceilalți când vor afla că s-a infectat, dar ulterior a realizat că acest lucru nu este nicidecum un motiv de rușine sau frică.

„A urmat apoi o cursă cu obstacole între telefoane la DSP, controlul zilnic al poliției locale, carantinare pentru soțul și copiii mei, izolare pentru mine. Îmi sărea inima din piept când vedeam pe ecranul telefonului apel de la un număr de fix.

Știam că fie e DSP-ul, fie ambulanță. Pe scurt a fost o perioada extrem de grea pentru mine, iar moralul meu a fost la pământ. Nu am vrut atunci să spun nimănui”, a continuat ea mesajul.

„Nu îi tratați pe bolnavii de Covid că pe niște ciumați”

Ea i-a sfătuit pe cetățenii sănătoși să nu-i trateze pe bolnavii care au fost infectați cu COVID-19 ca pe niște ciumați, menționând faptul că după 14 zile, aceștia nu mai sunt contagioși. De asemenea, Jamila a subliniat faptul că virusul este imprevizibil și fiecare dintre noi am putea fi victima nevinovată a lui.

„Au știut foarte puține persoane pentru că îmi era groază de ceea ce vor crede ceilalți. Văzusem cu ochii mei hate-ul de care au avut parte alte persoane publice când au anunțat același lucru. Am decis să nu fac public lucrul acesta, însă m-am răzgândit și va voi spune de ce.

În primul rând am vrut să fac publică infectarea mea pentru că vreau că oamenii să înțeleagă că nu e o rușine. Orice se poate infectă, iar virusul nu alege. Nu îi tratați pe bolnavii de Covid că pe niște ciumati pentru că nu e cazul.

După 14 zile nu mai sunt contagioși, deci nu mai pot infectă alți oameni. Apoi am vrut să spun pentru că am văzut că mulți iau în ras acest virus și că mult mai mulți nici măcar nu cred în el.

Aș vrea doar să conștientizăm că virusul există, că putem face forme mai ușoare sau mai grave (în cazul nostru au fost ușoare) și că cel mai rău, îi putem infectă și pe cei pe care îi iubim și care pot avea alte boli care le-ar pune în pericol sănătatea.

Din fericire, noi nu am infectat pe nimeni altcineva. Este foarte important să ne protejăm și da, să purtăm masca care a devenit cel mai urat obiect în perioada această. Masca purtată corect ne ajută să nu răspândim virusul, deci să nu-i infectăm și pe alții”, a scris Jamila pe Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI