ISU, anunț oficial: Inspectorul șef din Prahova a fost demis după tragedia de la Ferma Dacilor

de: Ștefan R. Apostol
23 01. 2024

În dosarul deschis, în urma tragediei de la Ferma Dacilor, se pare că mai are o victimă, în persoana Inspectorului șef din Prahova. Conform ISU, acesta a fost demis după tragedia de la Ferma Dacilor.

Apar noi demiteri după tragedia de la Ferma Dacilor

Așa cum s-a vehiculat încă din ziua incendiului, se pare că multe din neregulile constatate de procurori implicau și autoritățile locale, menite să controleze dacă locația funcționa conform legislației în vigoare. Parte din aceste nereguli, cel puțin în acte, au fost legate și de cel care a deținut funcția de Inspectorul șef din Prahova în cadrul instituției ISU.

Citește și: Ce a văzut un angajat de la Ferma Dacilor în timpul incendiului. Detaliul care schimbă ancheta

Dar lucrurile par a se complica, după ce a fost anunțată demiterea actualului Inspectorul șef din Prahova al ISU, precizându-se că s-a luat această decizie „pentru a nu exista suspiciuni în ceea ce privește ancheta aflată în derulare”. În comunicat se mai precizează că acesta deținea funcția din mai 2022.

Cornel Dinicu a rămas fără unul din avocați

În cursul zilei de ieri, când se aștepta o pronunțare a magistraților de pe lângă Tribunalul Prahova, unul din avocații patronului de la Ferma Dacilor, Bogdan Annei, avea să anunțe că se retrage din calitatea de apărător al inculpatului Cornel Dinicu:

„Din cauza presiunilor care s-au făcut asupra mea și a telefoanelor de amenințare pe care le-am primit. De la diverse persoane, nu știm încă. O să verificăm și noi de unde și în ce fel.

Nu pot să lucrez cu sabia deasupra capului în acest dosar și am decis să mă retrag. Au fost telefoane de amenințare și presiuni puse ca eu să mă retrag din acest dosar. Nu știu motivele, dar am găsit de bun augur să vă spun.

Au fost de-a lungul acest zile în care eu am fost în dosar și am încercat să-mi fac treaba, dar se pare că de la București deranjăm”, a eclarat Bogdan Annei, conform România TV.

Vezi aici: Avocatul Bogdan Annei dă lovitura lui Cornel Dinicu

Au apărut alte informații despre tragedia de la Ferma Dacilor

În urmă cu câteva zile, în afară de decalrațiile unuia dintre angajații de la Ferma Dacilor, care era convins că ar fi fost vorba de o mână criminală, au mai apărut și alte noi informații despre tragedia de la Ferma Dacilor, și anume eliberarea unei dintre angajatele primăriei din localitatea Gura Vadului, după ce procurorii dispuneau arestarea ei preventivă.

Află și: Ce s-a întâmplat la câteva secunde după izbucnirea incendiului de la Ferma Dacilor

În cazul acesteia, procurorii au dispus măpsura arestării preventive, acuzând-o de abuz în serviciu, fiind suspectată că nu a efectuat verificările necesare înainte de a emite documentația ce atestă construcțiile din complex. Mai multe detalii sunt aici.