Istvan Kovacs îi răspunde lui Gigi Becali după ce a fost atacat dur de patronul FCSB. Ce i-a transmis acesta: ”Cine susține altceva e un mincinos”

de: Beatrice Dumitru
31 08. 2023

Istvan Kovacs a avut prima reacție oficială după ce a fost țința unui atac furibund din partea lui Gigi Becali, care l-a acuzat că face jocurile altor echipe, mai ales ale CFR-ului. Patronul FCSB a răbufnit după meciul pierdut de echipa sa cu UTA. Ce i-a transmis arbitrul numărul unu al României.

Replica lui Istvan Kovacs pentru Gigi Becali

FCSB a pierdut primul meci în Superligă în fața echipei UTA, scor 1-2. După eșecul de la Arad, Gigi Becali a pus tunurile pe arbitri și susține că au influențat rezultatul partidei. El a lansat acuzații grave la adresa lui Istavan Kovacs. Latifundiarul din Pipera susține că Istavan Kovacs și-a cumpărat apartament de la patronul CFR-ului, Nelu Varga, și a cerut ca FRF să facă investigații în acest sens.

Două zile mai târziu, Istvan Kovacs îi dă replica lui Gigi Becali prin intermediul unui comunicat postat de Federația Română de Fotbal. Arbitrul recunoaște că are două proprietăți în Cluj, dar subliniază că plătește chirie pentru ele și că nu sunt cumpărate de la patronul CFR-ului.

Meciul UTA – FCSB a declanșat scandalul între Gigi Becali și Istavn Kovacs..Sursa foto: Sport Pictures

Admit că dețin două proprietăți în momentul de față în Cluj-Napoca, însă niciuna dintre ele nu a fost cumpărată de la domnul Varga sau domnul Mureșan sau asociați ai celor doi. Ambele au fost achiziționate prin două credite la bancă la care plătesc rate lunare.

Voi colabora în orice anchetă demarată, pe linie sportivă sau nu, și voi pune la dispoziție documentele care să demonstreze cele susținute de mine. Sunt curat și nimeni nu poate demonstra altceva în ceea ce mă privește. Cine susține altceva e un mincinos sau a fost prost informat”, se arată în comunicatul lui Istvan Kovacs, postat pe frf.ro.

”Nu voi accepta să fiu folosit”

Istvan Kovacs a mai precizat că relația lui cu orice conducător sau finanțator de club este una strict profesională și susține că patronul vicecampioanei încearcă să pună presiune pe arbitraj,  acuzându-l pe el. De asemenea, arbitrul spune că nu a influențat pe nimeni să ia decizii împotriva FCSB-ului, așa cum susține Gigi Becali.

”Domnul Becali încearcă să pună presiune pe arbitraj făcând acuzații la adresa mea. Nu voi accepta să fiu folosit în jocul pe care domnia sa îl face.

Totuși, îl asigur pe domnul Becali că nu am nimic împotriva clubului dumnealui, niciodată nu am sugerat nimănui, niciunui coleg, deci nici fratelui meu, să ia decizii împotriva FCSB-ului. Mereu am recomandat tuturor colegilor mei să fie echidistanți și le-am urat tot timpul să fie inspirați și să ia deciziile corecte”, mai scrie în comunicat.

Istvan Kovacs a fost delegat de UEFA la returul playoff-ului Champions League. Arbitrul român a condus partida Copenhaga – Rakow, care i-a trimis în grupele acestei competiții,