29 mai 2023 | 11:44

Irina Begu, debut spectaculos la Roland Garros. Mesaj pentru Simona Halep, în plin scandal de dopaj

Știri generale
Irina Begu, debut spectaculos la Roland Garros. Mesaj pentru Simona Halep, în plin scandal de dopaj

Irina Begu a început în forță turneul de la Roland Garros și a reușit să se califice în turul doi, asigurându-și un cec de 97.000 de euro. Sportiva din România a declarat la finalul partidei că este mulțumit de jocul ei, dar a vorbit și despre situația delicată în care se află Simona Halep, acuzată de dopaj, dar și de nereguli în pașaportul biologic.

Irina Begu s-a calificat în turul doi de la Roland Garros

Irina Begu a debutat în forță în turneul de tenis pe zgură de la Roland Garros și a câștigat meciul din primul tur. Duelul cu Anna Bondar, din Ungaria, locul 103 WTA, s-a terminat după o oră și 40 de minute, iar scorul a fost 6-4, 6-2. În turul următor o va înfrunta pe Sara Errani (70 WTA).

„A fost un început de meci un pic mai lent, până mi-am căpătat ritmul, până am reușit să intru în joc, a durat un pic, însă mă bucur că am reușit să fiu un pic mai agresivă de la 4-2 și să preiau conducerea. Nu am așteptări, încerc doar să mă bucur de fiecare meci, încerc să fiu liniștită.

Orice rezultat, orice victorie, indiferent de meci, încerc să fiu și să-l tratez la fel, așa că vom vedea, este un meci greu, este o jucătoare foarte bună, cu rezultate foarte bune aici la Roland Garros, dar momentan nu mă gândesc, mai am două zile de pauză, încerc să pregătesc cât mai bine acel meci și vom vedea atunci”, a declarat sportiva din România pentru Eurosport.

Valoarea premiilor de la Roland Garros 2023:

Simplu masculin şi feminin: Turul 1 – 69.000 de euro, turul 2 – 97.000 de euro, turul 3 – 142.000 de euro, optimi de finală – 240.000 de euro, sferturi de finală – 400.000 de euro, semifinale – 630.000 de euro, finalist/finalistă – 1.150.000 euro, câştigător/câştigătoare – 2.300.000 euro.
Calificări simplu masculin şi feminin: Primul tur – 16.000 de euro; turul 2 – 22.000 de euro, turul 3 (fiecare sportiv care pierde) – 34.000 de euro.

Dublu masculin şi feminin: Primul tur – 17.000 de euro, turul doi – 27.000 de euro, optimi – 43.000 de euro, sferturi – 80.000 de euro, semifinale – 148.000 de euro, finalişti/finaliste – 295.000 de euro, câştigători/câştigătoare – 590.000 de euro.

Dublu mixt: Primul tur – 5.000 de euro, turul doi – 10.000 de euro, sferturi de finală – 17.500 de euro, semifinale 31.000 de euro, finaliştii învinşi – 61.000 de euro, câştigătorii – 122.000 de euro.

Irina Begu, mesaj pentru Simona Halep

Irina Begu se află pe locul 27 WTA și este jucătoarea de tenis din România care stă cel mai bine în acest clasament. Simona Halep este suspendată provizoriu de pe data de 7 octombrie și a început săptămână pe locul 35, după ce în luna august a anului 2022, la US Open – ultimul turneu la care a participat- se afla pe poziția cu numărul nouă.

„Nu știu regulile ITA, deci nu pot să comentez foarte mult despre acest caz, pentru că nu știu regulile și atunci nu sunt în măsură. Însă pot să spun doar că îmi pare rău pentru Simona, că trece prin așa ceva, este ceva ce nu îți dorești niciodată în carieră să ai.

Eu am vorbit cu ea, am ținut legătura și i-am trimis mesaje de încurajare. Sper să se facă cât mai repede dreptate și să aibă acel proces, pentru că până la urmă despre asta este vorba, să-și demonstreze nevinovăția”, a mai spus Irina Begu pentru eurosport.ro.

Simona Halep ar fi trebuit să fie judecată de tribunalul Sport Resolutions chiar pe 28 mai, ziua în care a început turneul de la Roland Garros. Agenția Internațională de Integritate a Tenisului a cerut însă amânarea audierii motivând faptul că jucătoarea ar trebui să dea explicații într-o singură înfățișare în ceea ce privește cele două dosare: acuzațiile de dopaj cu Roxadustat și neregulile din pașaportul biologic.

Parteneri
Cum atragi banii în viața ta. Cât ești de norocos în funcție de data nașterii
Redactia.ro
Ultimii condamnați la moarte de Ceaușescu, în perioada comunistă. Ce fapte au comis „Bachus” și Ion Pistol, doi dintre cei mai cunoscuți infractori din istoria României
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Mașinile diesel devin istorie. Motorina nu mai este rentabilă în benzinării
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
BANII românilor sunt verificați. Statul CONFISCĂ tot. Legea pe care ești obligat să o respecți
Capital.ro
Românii care pot primi de la stat până la 12.000 de lei. Trebuie doar să depună o cerere
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
PENSIE de 24.000 de lei. Cine va PRIMI acești BANI
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro