Ireal! Ce s-a întâmplat cu polițistul care a lăsat-o pe Alexandra Măceșanu în casa „monstrului din Caracal”. Verdict șocant
Mii de semne de întrebare se duc și acum către cazul care a zguduit întreaga țară. Ce s-a întâmplat acum cu polițistul care a lăsat-o pe Alexandra Măceșanu în casa lui Gheorghe Dincă? Omul legii care a abandonat-o la nevoie pe adolescentă a primit recent verdictul din partea judecătorilor. Românii și familiei tinerei au rămas fără cuvinte după cele auzite. Ce se va întâmpla cu el?
Verdictul primit de polițistul care a abandonat-o pe Alexandra Măceșanu: ce au hotărât judecătorii?
Au trecut doi ani, timp în care dosarul a fost judecat de două ori. Magistrații au hotărât acum că polițistul care a abandonat-o pe Alexandra Mășanu merită să aibă o pedeapsă diminuată tocmai pentru a se întoarce cât mai rapid la post.
Comisarul Constantin Pistol a fost în acele momente prezent la cazul care a zguduit o țară întreaga. Zilele trecute, judecătorii au decis să reducă sancțiunile prin care șefii amânau promovarea acestuia și îi interziceau să ocupe funcții de conducere.
„Admite cererea de chemare în judecată în parte; anulează în parte actele administrative contestate, respectiv dispoziţia Inspectorului General al Poliţiei Române nr. 1495/11. 02. 2020, Ordinul Ministrului Afacerilor Interne nr. II/624/1. 04. 2020.
Încheierea Consiliului de Disciplină nr. 974881/3. 02. 2020, raportul de cercetare prealabilă a faptelor nr. 511480/DIC/S2/CA/6. 12. 2019 în ceea ce priveşte durata sancţiunii aplicate.
Menţine sancţiunea disciplinară a amânării promovării în grade profesionale sau funcţii superioare aplicată reclamantului prin actele administrative contestate, însă reduce durata acestei sancţiuni de la 3 ani la 18 luni”, a decis instanța, potrivit SpyNews.ro.
Ce arată legea? Cum a procedat ofițerul
Bărbatul se întoarce în fruntea polițiștilor din Caracal, iar legea ignoră sancțiuni pentru cetățenii care se află în pericol, arată decizia luată. Conform legii „omisiunea de a da ajutorul necesar sau de a anunţa de îndată autorităţile de către cel care a găsit o persoană a cărei viaţă, integritate corporală sau sănătate este în pericol şi nu are putinţa de a se salva se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă”.
Totuși, Codul Penal prevede și că „fapta nu constituie infracţiune dacă, prin acordarea ajutorului, autorul s-ar expune unui pericol grav cu privire la viaţa, integritatea corporală sau sănătatea sa”.
Comisarul nu a fost acuzat de fapta menționată mai sus, lucru care pune în prim-plan trei scenarii: i-a fost frică să intervină, așa a considerat să facă în conformitate cu istruirea sa sau a procedat corect în cazul Caracal. Amintim că ofițerul a fost ultima persoană care a vorbit la telefon cu Alexandra Măceșanu.