05 aug. 2024 | 20:59

Iranul a decis să atace Israel. Când ar putea începe un nou război

News
Iranul a decis să atace Israel. Când ar putea începe un nou război
Iranul a decis să atace Israel. Când ar putea începe un nou război

Antony Blinken, secretarul de stat al Statelor Unite, a lansat un avertisment cu privire la un atac iranian împotriva Israelului. Potrivit raportului citat de televiziunea israeliană, atacul ar urma să aibă loc în curând.

Iranul se pregătește să atace Israelul

Antony Blinken i-a avertizat pe aliații G7 cu privire la planurile Iranului de a răzbuna moartea liderului Hamas, Ismail Haniyek. Potrivit unui raport publicat de Axios și citat de televiziunea I24, atacul ar urma să aibă loc în următoarele 24-48 de ore.

”Ne exprimăm profunda îngrijorare cu privire la nivelul crescut de tensiune din Orientul Mijlociu, care amenință să declanșeze un conflict mai larg în regiune”, Îndemnăm toate părțile implicate să se abțină de la perpetuarea actualului ciclu distructiv al violenței de răzbunare, să reducă tensiunile și să se angajeze în mod constructiv către detensionare. Nicio țară sau națiune nu are de câștigat din escaladarea ulterioară în Orientul Mijlociu”, au transmis liderii G7, printr-un comunicat.

”Teheranul nu este interesat de escaladarea conflictelor regionale, dar este necesar să se pedepsească Israelul”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Iranului, la o conferință de presă, potrivit RFI.

”Cine vrea să ne facă rău va plăti”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu s-a întâlnit duminică seara cu ministrul Apărării Yoav Gallant și cu șefii armatei și ai serviciilor de informații.

”Iranul și slujitorii săi caută să ne înconjoare într-o stăpânire a terorismului. Suntem hotărâți să le stăm împotriva lor pe fiecare front și în fiecare arenă – aproape și departe. Cine vrea să ne facă rău va plăti un preț foarte mare”, a spus Netanyahu înainte de întâlnire.

Țările din regiune și-au exprimat îngrijorarea cu privire la un posibil atac. Duminică, ministrul iordanian de Externe a efectuat o vizită la Teheran, fiind pentru prima dată într-o vizită oficială în Iran, după aproape un deceniu. Autoritățile din Iordania și-au exprimat îngrijorarea cu privire la consecințele unui posibil atac aerian cu drone și rachete, care ar urma să treacă prin spațiul aerian iordanian.

Ambasada SUA le-a recomandat duminică cetățenilor americani aflați în Liban să părăsească această țară cât mai curând posibil. Și Ministerul Afacerilor Externe din România a lansat un avertisment pentru românii care se află în regiune.

”Ministerul Afacerilor Externe reamintește cetățenilor români existența riscurilor de securitate pentru integritatea cetățenilor, din cauza situației de securitate ce riscă să se deterioreze de o manieră impredictibilă, care afectează inclusiv disponibilitatea zborurilor comerciale și a rutelor de deplasare”, a transmis MAE.

Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Soarta misterioasă a aurului lui Ceaușescu. Ce s-a întâmplat cu o avere colosală
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Planeta ia foc! A început un nou război. Ordinul de atac a venit deja azi, 19 septembrie
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Cine era ȘOFERUL MORT în accidentul de TRAMVAI! RĂSTURNARE ȘOCANTĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro