ÎPS Teodosie s-a răzgândit în privința vaccinului anti-Covid-19. Ce a răspuns când a fost întrebat dacă îl va face

ÎPS Teodosie, despre vaccinul anti-Covid

În urmă cu câteva ore, ÎPS Teodosie a dezvăluit că suferă de o alergie, motiv pentru care nu își va putea face vaccinul pentru moment. De asemenea, Arhiepiscopul Tomisului s-a arătat destul de nedumerit față de anumite aspecte legate de vaccin, precum imunitatea pe care acesta o asigură, dar și de efectele adverse.

„Nu avem niște rezultate pertinente despre vaccin”

ÎPS Teodosie a vorbit la Antena3 pe tema vaccinului anti-Covid-19, explicând ce crede despre serul așteptat atâta timp de întreaga omenire. În ciuda faptului că reprezentantul BOR s-a arătat încântat de ideea vaccinului, acum două zile, se pare că acesta și-a schimbat între timp părerea, devenind mai sceptic.

Arhiepiscopul Tomisului a dezvăluit că nu există suficiente studii referitoare la efectele adverse pe care le poate avea, iar imunitatea pe care o asigură nu este clară. Cu toate acestea, ÎPS le sugerează oamenilor să facă ce simt și să asculte recomandările medicilor, acolo unde situația o impune.

„Spun a zecea oară, eu deocamdată, nu, pentru că am alergie şi medicul nu mi-a recomandat încă. Noi nu avem nişte rezultate pertinente ca să spunem hotărâţi: Faceţi vaccinul! Au existat multe neajunsuri, efecte secundare chiar categorice şi de aceea noi trebuie să lucrăm cu multă grijă şi atenţie.

Noi lăsăm libertatea fiecăruia, fiecare are conştiinţă şi mai ales, medicii au specializarea cuvenită şi pot să-i coordoneze pe credincioşi”, a spus reprezentantul BOR într-o intervenție la Antena3.

Specialiștii ar trebui să transmit informații mai clare

ÎPS Teodosie susține că nu are încredere deplină în vaccin pentru că specialiștii nu au avut timp să-l testeze suficient și nici să ofere informații clare despre efectele produse în organism, atât pe termen scurt, cât și pe termen mai lung.

Cu toate acestea, întrebat dacă își va face vaccinul la un moment dat, Arhiepiscopul Tomisului a dat un răspuns prin care toată lumea să înțeleagă că nu exclude această variantă: „E firesc, tot ce este logic şi conştiinţa îmi spune, voi face la timpul cuvenit„.

Pe de altă parte, ÎPS s-a arătat nemulțumit de eficiența vaccinului dacă acesta ar avea imunitate doar pentru câteva luni, dar nu exclude nici efectele beneficie pe care vaccinul le are în cazul anumitor persoane. Tocmai de aceea, Arhiepiscopul subliniază faptul că fiecare cetățean este liber să aleagă ce crede că este mai bine pentru sănătatea personală.

„Sunt efecte nebănuite. Trebuie să fim prudenți”

„Acest vaccin pe care trebuie să-l facă cei care doresc nu are nişte indicaţii complete. Cum să-l accepţi, dacă spune că prezintă imunitate o lună, două, trei? Cât produce anticorpi boala. Nu sunt indicaţii cum trebuie. Pentru că nici specialiştii nu l-au experimentat. Eu cum să-l recomand, dacă ştiu aceste lucruri reale? Pot eu să garantez cât durează imunizarea în urma acestui vaccin?

Specialiştii ar trebui să fie mai precişi în ceea ce împărtăşesc pacienţilor. Sigur, nici ei nu ştiu tot. Este un remediu, pe unii i-a ajutat, de aceea este libertatea fiecăruia să-l facă, dar noi slujitorii, care lucrăm cu adevărul suprem, nu putem să relativizăm îndemnurile noastre. De aceea am spus că este relativ vaccinul. Are diferite manifestări. Sunt oameni cu tensiune, sunt femei gravide, sunt oameni cu boli foarte grave.

Am văzut că la unii oameni cu boli foarte grave, s-a asociat la boală actuala boala. Aşa se asociază şi vaccinul acesta. Cel ce a fost negativ când a făcut vaccinul a devenit bolnav după patru zile. Sunt efecte foarte nebănuite, neaşteptate. Trebuie să fim prudenţi”, a spus IPS Teodosie la Antena 3.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI