ÎPS Teodosie, reacție dură cu privire la protocolul inuman pentru înmormântările Covid: „Măsuri înjositoare care ne încalcă drepturile”

ÎPS Teodosie, reacție dură cu privire la protocolul inuman pentru înmormântările Covid: „Măsuri înjositoare care ne încalcă drepturile”
ÎPS Teodosie, reacție acidă la adresa protocolului de înmormântare

În urma scandalului izbucnit de către familia lui Nelu Ploieșteanu, care a refuzat să îl înmormânteze potrivit protocolului Covid-19, mai multe persoane publice au susținut familia îndurerată, crticând absurditatea regulilor care înjosesc orice ființă umană. ÎPS Teodosie a ridicat un semnal de alarmă cu privire la nedreptatea aplicată de multe luni încoace, astfel că cei trecuți la cele veșnice sunt înmormântați asemeni unui animal.

„Am fost dezonorați prin aceste practici”

ÎPS Teodosie, cunoscut pentru modul prin care s-a opus mai multor reguli anti-Covid-19, a vorbit miercuri seară și despre condițiile vitrege la care sunt supuși pacienții care mor de Covid-19, aceștia fiind înmormântați dezbrăcați, într-un sac de plastic cu sicriul sigilat, fără slujbă creștină, fiind conduși pe ultimul drum de foarte puține persoane.

Pe lângă dezacordul total pe care îl manifestă față de regulile de înmormântare, ÎPS Teodosie critică dur interdicția în cimitire pe parcursul stării de urgență.

„În sfârșit s-au gândit să propună această scrisoare ca să ne redobândim demnitatea și onoarea. Am fost dezonorați prin aceste practici. Omul trebuie respectat și după moarte.

Noi așteptăm Învierea (…) Noi trebuie să cinstim și trupul și sufletul. Mai ales sufletul, pentru că el aparține persoanei care l-a purtat și de aceea credința de a învăța cum să avem cultul morților. De aceea îngrijim mormintele, punem flori, vizităm mormintele, aducem lumânări.

Nu am înțeles de ce în stare de urgență a fost interzisă intrarea în cimitir. Ce ne făceau morții?! Toate lucrurile sunt pe dos. Nu știu ce minte a pus bazele unei măsuri lipsite de orice logică și orice altă deducție.

Nu găsesc nicio deducție sănătoasă în aceste măsuri înjositoare, care cu adevărat ne încalcă drepturile noastre. (…) Cum să dărâmi un asemenea fundament, atât de solid?! (…) Această boală este folosită drept pretext și nu de medici. Medicii care ne spun niște lucruri ne spun dintr-un ordin. (…) Marii specialiști se dezic de asemenea practici și sunt specialiști!”, a declarat ÎPS Teodosie, la Antena3.

Dana Budeanu, reacție dură la adresa autorităților

În urma scandalului izbucnit împotriva protocolului de înmormântare a persoanelor decedate de Covid-19, Dana Budeanu, invitată în platoul emisiunii „Sinteza Zilei”, le-a explicat oamenilor de ce s-a ajuns pânî în punctul în care oamenii să ajungă umiliți de regulile impuse de autorități.

Acesta este de părere că, odată ce zeci de mii de oameni au acceptat mai multe forme de abuzuri, inclusiv să-și înmormânteze rudele ca pe un animal, abuzurile nu se vor opri niciodată, fără a fi luate măsuri în acest sens. Mai mult, Dana Budeanu asociază regulile de înmormântare cu un lagăr de concentrare, iar soluția pentru schimbare este doar în mâinile cetățenilor.

„În secunda în care halești, încet, încet, abuzuri mici, abuzuri mijlocii, abuzuri mari, ajungi să halești orice. Asta ni se întâmplă. Sunt 24.000 de morți de COVID-19, (…) care au fost înmormântați astfel. (…) Sunt 100.000 de oameni care au acceptat ca rudele lor, mama, tata copilul, fratele, sora, bunicii să fie azvârliți ca la groapa comună.

Nu este nicio diferență între un lagăr de concentrare și ceea ce se întâmplă acum, din punctul de vedere al înmormântării unui om. Nu există așa ceva! Țara asta (…) crede că toți morții de COVID-19, ai tuturor, au fost înmormântați așa?!

Nu, pentru că am ajuns în situația în care tupeul nostru, al oamenilor simplii trebuie să fie mai puternic decât tupeul lor. Nu mai există altă soluție!”, a declarat Dana Budeanu, potrivit sursei citate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI