27 ian. 2022 | 21:10

ÎPS Teodosie rămâne în carantină. Ce au decis magistrații în legătură cu amenzile primite

News
ÎPS Teodosie rămâne în carantină. Ce au decis magistrații în legătură cu amenzile primite
IPS Teodosie ramane in carantina. Ce au decis magistratii in legatura cu amenzile primite

ÎPS Teodosie va rămâne în carantină, după ce instanțele de judecată au respins contestația sa. Hotărârea a fost luată de către cei de la Direcția de Sănătate Publică, după ce Arhiepiscopul Tomisului s-a întors din Iordania, țară aflată, momentan, în zona roșie COVID. Fața bisericească este nevoită să plătească cele trei sancțiuni. Despre ce sume este vorba.

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, amenzi usturătoare după ce nu a respectat carantina

Arhiepiscopul Tomisului a fost plecat în Iordania, în ultima lună, stat aflat în zona roșie COVID. Odată întors în România, Înalt Prea Sfințitul Teodosie a fost nevoit să stea în carantină, respectând normele contextului pandemic actual. Omul Bisericii a făcut contestație, însă magistrații au respins apelul acestuia.

Prin urmare, Arhiepiscopul este nevoit să plătească trei amenzi, deoarece nu a respectat carantina și a fost surprins în afara casei sale. ÎPS Teodosie a oficializat liturghia în Catedrală și a participat la un eveniment de Mica Unire, motiv pentru care s-a ales cu trei sancțiuni pe care va trebui să le plătească în perioada următoare.

Arhiepiscopul a făcut contestație, dar aceasta i-a fost respinsă de către magistrați

Cu toate acestea, Arhiepiscopia Tomisului a transmis printr-un comunicat de presă că actul emis de DSP București nu este semnat de nimeni și nu indică o persoană împuternicită și asumată de a emite un act administrativ, iar câmpurile special destinate identificării persoanei nu sunt completate.

,,Actul emis de DSP Bucureşti nu este semnat de nimeni, nu indică o persoană împuternicită şi asumată de a emite un act administrativ şi nu are completate cu date câmpurile special destinate identificării persoanei. Ca atare el nu este temeinic, nu îndeplineşte condiţiile formale impuse de lege şi nu are legalitate Adică el NU EXISTĂ.

Prin însăşi natura sa, Decizia de Confirmare a Carantinării trebuie semnată de către persoana împuternicită, căci actul semnării reprezintă manifestarea sa de voinţă în sensul restrângerii drepturilor şi libertăţilor prevăzute de Constituţia României – libertatea individuală, libera circulaţie, viaţa intimă, familială şi privată, libertatea cultelor şi dreptul la muncă.

Fără semnătură, actul nu are autenticitate, conform normelor de drept”, se arată în comunicatul eliberat de către Arhiepiscopia Tomisului, potrivit celor de la Spynews.

În ciuda eforturilor ÎPS Teodosie, Judecătoria Constanța a respins cererea feței bisericești la hotărârea de carantinare pe care Direcția de Sănătate Publică a municipiului București a emis-o. Cu toate acestea, decizia nu este încă una definitivă, iar Arhiepiscopul Tomisului poate face apel în 48 de ore de la comunicare.

Parteneri
Povestea româncei care a fost campioană la Roland Garros și a ajuns chirurg la Spitalul Floreasca
Redactia.ro
Alina Sorescu și Alex Ciucu au stat ore bune la tribunal! Artista, prima reacție: „Sunt încrezătoare că decizia va fi în beneficiul fetelor”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Carmen Brumă, dezvăluiri fără precedent după 25 de ani de relație cu Mircea Badea. 'Am mers mai departe'
Unica.ro
Așa suntem otrăviți. Fructe pline de pesticide, retrase de la vânzare
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
România a pierdut un monstru sacru. A fost cel mai iubit actor: A avut mare succes la doamne!
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
Mai mult decât fantastic e doar Tantastic Studio! Servicii premium de bronzare la solar Pipera
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Interviurile Insula Iubirii sezonul 8. Dani și ispita Mădălina au apărut ținându-se de mână, dar s-au certat în fața camerelor
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro