ÎPS Teodosie nu se teme de Covid-19. Ce soluție are împotriva virusului nemilos: „Nu am şanse să mă îmbolnăvesc”

IPS Teodosie, declaratie halucinanta despre vaccinul anti-Covid-19 Sursă foto: evz.ro

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, revine cu declarații neașteptate despre vaccinul anti-Covid-19, cât și despre metoda sa de a ține virusul la distanță. În ciuda faptului că părea mai apropiat față de inovațiile științei cu privire la combaterea noului coronavirus, reprezentantul BOR s-a răzgândit, refuzând categoric ideea vaccinării.

ÎPS Teodosie salvează sute de vieți

În cursul zilei de joi, Arhiepiscopul Tomisului alături de alți 50 de preoți s-au alăturat unui proiect derulat de Arhiepiscopia Tomisului și CRTS Constanța, prin intermediul căruia au putut dona sânge pentru salvarea altor vieți.

În cadrul acestei acțiuni, ÎPS Teodosie a declarat că acest act reprezintă dragoste pentru aproapele nostrum, sfătuind și alți credincioși să urmeze acest exemplu.

Preoții nu sunt la primul gest de acest gen, astfel că evenimentul organizat de Arhiepiscopia Tomisului împreună cu CRTS Constanța se află la al 40-lea proiect.

”50 de preoți din Arhiepiscopia Tomisului au donat sânge astăzi. Acțiunea este prima pe anul acesta și face parte din cadrul Protocolului încheiat în 2018 între Arhiepiscopia Tomisului și CRTS Constanța. Prezent la eveniment, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului a subliniat că a dona sânge înseamnă a dona viață și dragoste către aproapele nostru.

La rândul ei, directoarea CRTS Constanța, Dr. Alina-Mirella Dobrotă a arătat că proiectul este o minune, colaborarea cu preoții și credincioșii fiind una deosebit de utilă și necesară.

Până acum, Arhiepiscopia Tomisului și CRTS Constanța au organizat 40 de acțiuni de donare, din care au rezultat peste 2000 de unități de sânge donate”, a transmis Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, pe pagina sa de Facebook.

Ce spune Arhiepiscopul Tomisului despre vaccinul anti-Covid-19

În urma evenimentului desfășurat joi, ÎPS Teodosie a recunoscut că mai mulți preoți au fost infectați cu noul coronavirus. Acesta garantează că în cazul în care va fi nevoie, colegii săi vor ajuta cu donarea de plasmă, așa cum o fac și cu sângele.

Acesta a mai dezvăluit că la rândul său, dacă s-ar îmbolnăvi, ar dona ulterior. Cu toate acestea, ÎPS Teodosie nu crede că are șanse să contacteze virusul, el fiind protejat de Sfânta Împărtășanie.

„Da, dar nu am șanse să mă îmbolnăvesc. Pentru că slujesc zilnic și mă împărtășesc și acesta este cel mai puternic vaccin, care nu poate fi niciodată combătut cu alt vaccin”, a dezvăluit, ÎPS Teodosie, pentru evz.ro.

Clericul a sfătuit cu această ocazie toți credincioșii să doneze sânge pentru a salva mai multe persoane aflate în dificultate: „Lipsa acestuia generează mari probleme în actul medical”.

Un alt aspect observat în cadrul acestei acțiuni umanitare este acela că ÎPS Teodosie a fost singurul preot care nu a puratat mască, ceea ce demonstrează încă o dată că nu se teme de infectarea cu Covid-19.

Vezi poze de la evenimentul de ieri în galeria foto. (Sursă foto: EVZ)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI