ÎPS Teodosie, derapaj fără precedent: ‘Asta e condiția femeii, naște în dureri pentru că a păcătuit’

de: Bișinicu Andreea
06 05. 2021

ÎPS Teodosie a șocat toți credincioșii din România cu ultimele sale declarații. Ce a putut spune acesta la un post de radio i-a făcut pe toți să se blocheze. Care sunt, din punctul său de vedere, diferențele dintre statutul unui bărbat și al unei femei.

ÎPS Teodosie, derapaj fără precedent

Invitat la o emisiune la Radio Dobrogea, postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului, fața bisericească a fost întrebată de ce femeile nu au roluri importante în Biserică, aşa cum are bărbatul, dând de înțeles că acest lucru este discriminator.

ÎPS Teodosie a negat această afirmație și a spus că este vorba despre statutul bărbatului care este diferit de cel al femeii:

„Nu este discriminare, este vorba de statutul bărbatului şi al femeii. Sigur că nicio femeie nu poate fi preot şi atunci e discriminare? De ce? Pentru că aceasta este condiţia ei. Ea nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale. Aceasta este femeia.

Ea a început păcatul şi iată, se află cu această neputinţă pentru că ne spune Sfântul Ioan Gură de Aur că dacă n-ar fi fost păcatul, nu astfel s-ar înmulţit neamul omenesc, ci prin puterea cuvintelor dumnezeieşti care le-a zis înainte de păcat: «creşteţi şi vă înmulţiţi şi stăpâniţi Pământul».

Ei nu îşi cunoşteau intimităţile înainte de păcat, erau îmbrăcaţi în har strămoşii noştri şi atunci luaţi ceea ce v-am spus, femeii i s-a spus «În dureri vei naşte fii». Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri”.

Ce spune ÎPS Teodosie despre vaccinul anti-COVID

ÎPS Teodosie este unul dintre cei mai mare antivacciniști din România. Arhiepiscopul Tomisului a vorbit despre medicii care consideră că vaccinul nu este bun, astfel încât, Biserica Ortodoxă Română nu poate promova un adevăr nesigur.

„Hristos este doctorul suprem, iar cel care comentează este un laic care nu poate să înţeleagă ce trăieşte un slujitor care are grijă de păstoriții săi. Am citit (ce-a spus) şi m-am mirat. Mi-a fost student, dar vrând să dea răspunsuri de tot felul, se încurca în ele (Vasile Bănescu).

E treaba medicilor să se implice, noi nu ne amestecăm. Avem mulți medici. Sunt și medici care sunt împotrivă. Noi ce să înțelegem? Spun că nu este ideal vaccinul. Noi nu ne amestecăm.

Nu vorbim despre aceste adevăruri care nu sunt sigure (…) Mai mare protecţie ca a lui Dumnezeu nu putem avea.(…) Avem din viața Sfântului Vasile cel Mare, un medic iscusit îi spunea că e moarte, nu a murit când a vrut medicul, ci când a vrut Dumnezeu. S-a rugat la Dumnezeu și i-a împlinit planul pe care îl avea. Să nu amestecăm lucrurile”, a declarat ÎPS Teodosie, luni, la Antena 3